Tim Cook pe făraș? Investitorii vor un alt CEO la Apple

De: Marian Andrei / 23.04.2013, 13:30
Tim Cook pe făraș? Investitorii vor un alt CEO la Apple
Apple ar putea fi în căutarea unui nou CEO care să îl înlocuiască pe Tim Cook, după scăderea acțiunilor cu aproape 50% față luna septembrie, potrivit unor surse de pe Wall Street.

O sursă din rândul investitorilor susține că există mișcări în interiorul companiei în vederea identificării unui candidat cu credibilitate și experiență în industria IT pentru funcția de CEO, „astfel încât Apple să nu aibă soarta Hewlett-Packard”.

Pentru vremea în București și în alte orașe, consultă vremea apropo

Îngrijorarea investitorilor privind conducerea Apple este generată de declinul acțiunilor, care, după ce au atins în septembrie nivelul record de 702 dolari, au scăzut puternic, până la 390 de dolari la finalul săptămânii trecute.

Totuși, majoritatea analiștilor de pe Wall Street și-au păstrat poziția favorabilă față de Apple, unul dintre principalele motive fiind rezerva uriașă de bani lichizi a companiei, estimată la 137 miliarde de dolari.

Totodată, produsele Apple continuă să beneficieze de o cerere solidă pe piață, chiar dacă vânzările, profitul și prețul acțiunilor nu mai înregistrează creșterile puternice din ultimii ani.

Tim Cook a preluat funcția de director general al Apple în august 2011, imediat după retragerea lui Steve Jobs, care a murit la scurt timp.