Tina Turner renunţă la cetăţenia americană

Redacția / 16.11.2013, 07:00
Tina Turner renunţă la cetăţenia americană
Cântăreaţa Tina Turner, care locuieşte de mulţi ani în Elveţia, deţinătoare a cetăţeniei acestei ţări, a început demersurile pentru a renunţa la cetăţenia americană.

Cântăreaţa în vârstă de 73 de ani, care locuieşte în Elveţia din 1995 şi vorbeşte fluent limba germană, s-a prezentat la ambasada americană din Berna pe 24 octombrie pentru a semna documentele necesare, a precizat Washington Post.

Artista a spus că nu mai are legături cu Statele Unite, „cu excepţia celor familiale” şi că nu are „intenţia să se întoarcă pentru a locui” în această ţară, potrivit cotidianului american, care citează un raport al ambasadei.

Demersul celebrei cântăreţe vizează pierderea cetăţeniei americane, după dobândirea celei elveţiene, care diferă de o renunţare formală la cetăţenie din motive care ţin de domeniul taxelor şi al impozitelor.

Tina Turner, o legendă a muzicii rock, s-a căsătorit în luna iulie cu partenerul ei de viaţă, Erwin Bach, un producător muzical german în vârstă de 57 de ani, în cadrul unei ceremonii discrete, organizată pe malul Lacului Zurich, în localitatea Küsnacht.

„Sunt foarte fericită în Elveţia şi aici mă simt ca acasă. Nu pot să-mi imaginez un loc mai bun pentru a trăi”, a declarat vedeta americană, în ianuarie, pentru revista Blick.

În ianuarie, Tina Turner a obţinut cetăţenia din Küsnacht, iar în aprilie, cantonul din Zurich şi Confederaţia helvetă au aprobat naturalizarea artistei.

Tina Turner are o relaţie cu Erwin Bach, pe care l-a cunoscut la sediul unei case de discuri, începând din 1987.