Tinerele supraponderale risca sa traiasca mai puțin decât celelalte

Apropo.ro / 19.07.2006, 11:10
Tinerele supraponderale risca sa traiasca mai puțin decât celelalte
Femeile cu vârsta sub 18 ani care sufera de obezitate risca sa traiasca mai puțin decât cele care au o greutate normala, este concluzia unui studiu aparut în Statele Unite, transmite Reuters. Un studiu realizat pe 102.400 de asistente medicale a indicat ca femeile care au devenit

Femeile cu vârsta sub 18 ani care sufera de obezitate risca sa traiasca mai puțin decât cele care au o greutate normala, este concluzia unui studiu aparut în Statele Unite, transmite Reuters.

Un studiu realizat pe 102.400 de asistente medicale a indicat ca femeile care au devenit obeze pâna la împlinirea vârstei de 18 ani, fac parte mai ales din categoria celor care au facut exces de alcool și tutun și care au facut mai puține exerciții fizice decât cele cu o greutate în limite normale.

Tinerele care sufera de obezitate înainte de a împlini 18 ani prezinta și cele mai multe riscuri de a deceda la o vârsta cuprinsa între 36 și 56 de ani.

Cu cât excesul de greutate este mai mare, cu atât cresc riscurile de deces la o vârsta relativ tânara, se indica în acest studiu publicat în Annals of Internal Medicine.

Chiar și femeile care nu au fumat niciodata, dar care au suferit de obezitate înainte de a împlini 18 ani sunt predispuse riscurilor.

„Acest studiu subliniaza importanța eforturilor de prevenire nu numai a obezitații, dar și a creșterii moderate în greutate la copii”, a declarat Frank Hu de la Școala pentru sanatate publica din cadrul Universitații Harvard, coordonator al acestui studiu.

Mediafax