Tinerețea mîinilor

Apropo.ro / 28.01.2002, 13:12
Tinerețea mîinilor
Alaturi de obraz și pielea gîtului, mîinile sînt cele care ne tradeaza vîrsta, oricît am încerca sa o ascundem. Soluția este sa le acordam cît mai multa atenție, pentru a le menține frumoase în pofida trecerii anilor. Cu timpul, pe pielea mîinilor apar pete brune,


Alaturi de obraz și pielea gîtului, mîinile sînt cele care ne tradeaza vîrsta, oricît am încerca sa o ascundem. Soluția este sa le acordam cît mai multa atenție, pentru a le menține frumoase în pofida trecerii anilor.

Cu timpul, pe pielea mîinilor apar pete brune, destul de neplacute la vedere, care se numesc în limbaj științific lentigo. Ele apar în general în urma acțiunii soarelui și pot constitui o problema și pentru persoanele mai tinere.

O iarna fara soare le face sa dispara, „topindu-se” în pigmentația naturala. Dar, la primele raze de soare, ele reapar atunci cînd credeai ca ai scapat de ele.

Prevenirea se poate face prin aplicarea unei creme hidratante, adecvata tipului de piele pe care îl aveți. Dupa aplicare, se maseaza, acțiunea repetîndu-se de cîteva ori pe zi, mai ales dupa spalarea mîinilor.

Daca petele persista, puteți cumpara creme pe baza de acizi extrași din fructe sau cu retinol, care au putere mare de depigmentare, pielea capatînd o culoare mai luminoasa.

În cazul în care toate metodele acestea au dat greș, nu ezitați și consultați un dermatolog, care va poate recomanda un produs cu concentrație mai mare. Tratamentul prin peeling dermatologic și chirurgia cu laser sînt doua dintre cele mai frecvente metode aplicate în cazurile mai grave. Dar, chiar și așa, se recomanda evitarea razelor soarelui daca aveți o predispoziție pentru aceste pete.

Ce puteți face acasa? Seara, frecați mîinile cu un sfert de lamîie, care are și rol cicatrizant și de iluminare a culorii pielii.

Sfaturi pentru îngrijirea mîinilor și unghiilor

  • Amestecați un cațel de usturoi sfarîmat cu trei picaturi de lamîie într-un flacon de oja transparent. Aplicați pe unghie acest amestec, o data pe zi.
  • Unghii și degete galbene: frecați-le cu o felie de lamîie sau cu o perie de dinți veche pe care ați pus puțin bicarbonat de sodiu.
  • Mîini deshidratate: încalziți puțin ulei de masline și înmuiați-va în el degetele (atenție la temperatura). înainte de a spala vasele, ungeți mîinile cu puțin ulei de masline, apoi puneți-va manușile.
  • Ce facem cu cuticulele? Dupa ce ați facut duș sau baie, împingeți cît puteți de mult cuticulele spre baza unghiei, chiar cu prosopul cu care va ștergeți.
  • Sursa: ProTV Magazin