Tinerii din multinaționale își deschid propriile afaceri în paralel cu jobul cu program fix

De: Dragos Tanase / 11.12.2014, 12:00
Tinerii din multinaționale își deschid propriile afaceri în paralel cu jobul cu program fix
Unde se află granița între taskurile corporatistului și strategia antreprenorului în cazul persoanelor care le fac pe amândouă?

Sorana Baciu a fost director de strategie pentru OMV Petrom în ultimii șapte ani, însă de aproximativ patru luni a decis să lase poziția de top deținută în cadrul celei mai valoroase companii din România pentru a își deschide propriul business – Acgenio, o firmă de consultanță de business, axată în principal pe afacerile mici și mijlocii.

Decizia Soranei Baciu este reprezentativă pentru generația de manageri aflați la maturitate, după mai bine de un deceniu de carieră la cel mai înalt nivel, care aleg să pornească pe cont propriu fără să mai lucreze pentru un angajator într-un mediu clar reglementat și cu program fix.

În pielea Soranei Baciu s-au aflat în ultimii ani sute sau mii de manageri, deveniți peste noapte antreprenori în domenii conexe celor în care au lucrat.

În paralel, în aceleași multinaționale, s-a dezvoltat o serie de angajați cu preocupări antreprenoriale, deciși să își pună pe picioare un business fără să renunțe la job. Sunt antreprenorii care au ales să își păstreze în paralel slujba cu program fix.

Vezi și alte exemple de acest gen, pe businessmagazin.ro