Tinerii petrec 87 de ore in fata site-urilor pentru adulti, intr-un an

Apropo.ro / 14.05.2009, 18:00
Tinerii petrec 87 de ore in fata site-urilor pentru adulti, intr-un an
Curiozitatea aduce deseori cunostinta, care poate crea si probleme. Copiii nu au nevoie sa cunoasca chiar totul.

Curiozitatea aduce deseori cunostinta, care poate crea si probleme. Copiii nu au nevoie sa cunoasca chiar totul.

Un adolescent isi petrece o ora si patruzeci de minute saptamanal navigand pe internet, pe site-uri dedicate adultilor.

Asa se acumuleaza 87 de ore pe an dedicate pornografiei. Pare mult sau putin?

Ei mai petrec 35 de minute cautand continut despre diete si metode de slabire. Studiile arata ca 1.000 de adolescenti stau in fata calculatorului in jur de 31 de ore, in fata site-urilor ce contin informatii despre planificare familiala, operatii de infrumusetare, diete si suport emotional. Mai petrec inca o ora si opt minute pe site-uri despre operatii plastice, marire de sani, liposuctii si implanturi de colagen.

Studiile au fost realizate de compania Cyber Sentinel care vine in ajutorul parintilor cu un program prin care copiii pot fi controlati pe ce pagini navigheaza si le pot bloca.

Directorul de marketing al companiei, Ellie Puddle, adauga: "Studiile arata ca tinerii se indreapta catre astfel de content din cauza presiunii zilelor tensionante pe care le traim".

Studiile mai arata ca adolescentii se arata interesati de metodele contraceptive, precum o fac fata de diete si metode de slabire. Navigarea pe internet le este mult mai la indemana decat o discutie, de cele mai multe ori stanjenitoare, cu parintii.

Saptamanal, adolescentii petrec 3 ore si 10 minute pe internet pentru rezolvarea temelor si problemelor legate de scoala. Pentru download de muzica si ascultarea ei petrec putin timp peste o ora. YouTube-ul le ocupa aproape doua ore.

Chat-ul, forumurile, Msn si Facebook-ul joaca un rol important in viata lor, acestia petrecand peste noua ore comunicand cu prietenii.

Tu stii ce face copilul tau pe internet?