Tintele investitorilor: Padureanu si Dragomir

Apropo.ro / 17.12.2001, 09:03
Tintele investitorilor: Padureanu si Dragomir
Saptamîna trecuta, mai multi oameni de afaceri care patroneaza cluburi din Divizia A s-au întîlnit în secret. Apropiata Adunare Generala a Ligii poate aduce schimbari majore la conducerea Ligii. Se vizeaza chiar si excluderea presedintelui Gloriei din Comitetul Executiv Exista semne ca se


Saptamîna trecuta, mai multi oameni de afaceri care patroneaza cluburi din Divizia A s-au întîlnit în secret. Apropiata Adunare Generala a Ligii poate aduce schimbari majore la conducerea Ligii. Se vizeaza chiar si excluderea presedintelui Gloriei din Comitetul Executiv

Exista semne ca se încearca producerea unei revolutii în fotbalul românesc. Conform unor surse extrem de credibile, la mijlocul saptamînii trecute ar fi avut loc o întîlnire de taina a investitorilor din fotbal, produsa miercuri seara, la un restaurant bucurestean.

La ea se spune ca ar fi participat George Copos (Rapid), Ion Neculae (Astra), Ioan Neculaie (FC Brasov), Dumitru Sechelariu (FCM Bacau) si Gheorghe Bosînceanu (Farul), discutia principala fiind axata pe gasirea modalitatii de a fi rasturnata actuala conducere a LPF. La un moment dat, discutiile au fost contradictorii, ploiesteanul Neculaie fiind revoltat pe Dumitru Dragomir, în timp ce George Copos a spus ca abia s-a împacat cu seful Ligii.

Un punct la care s-a ajuns la un numitor comun este dorinta oamenilor de afaceri de a-si asigura prezenta unui reprezentant în Comitetul Executiv, care sa aiba si drept de vot. Unele surse vorbesc si de faptul ca numele lui Jean Padureanu a fost rostit de mai multe ori, „mesenii” dorind în primul rînd excluderea acestuia din Comitetul Executiv, afirmîndu-se ca nea Jean este „profitor, nu investitor”.

Dragomir vede ceva putred
Desi nu recunoaste ca ar fi participat la o asemenea întîlnire, Dumitru Sechelariu nu a renuntat la ideea unei asanari în fotbal. „Domnule, eu nu m-am vazut cu nimeni, dar voi spune ce voi avea de spus miercurea viitoare, la discutia pe care o vom avea la Liga. Voi solicita sa ne asezam la masa si sa discutam cu cartile pe fata. Uite, ala face asta si asta. E adevarat? Da? Atunci, ce dovezi îi mai trebuiesc presedintelui Dragomir? Singurul lucru pe care îl voi cere este sa se joace corect. Atît si nimic mai mult”, a precizat, cu voce calma dar apasata, primarul Bacaului si conducatorul de fapt al FCM-ului. „Daca nu se poate face nimic, atunci eu sînt prea scîrbit ca sa mai continuu”, a adaugat Sechelariu.

Dumitru Dragomir, presedintele LPF, spune ca stie de întîlnirea oamenilor de afaceri, limitîndu-se sa spuna ca „nu ma intereseaza cine a participat acolo. Ce, se încearca formarea unei alte cooperative? E treaba lor, am aflat ca se mai întîlnesc o data marti”. „E ceva putred. Se încearca ceva care nu e spre binele fotbalului românesc”, a încheiat „Corleone”.

Saptamîna schimbarilor
În aceasta saptamîna se vor derula doua actiuni foarte importante pentru fotbalul românesc. Mai întîi miercuri, de la ora 17:00, se va convoca Adunarea Generala a LPF, printre punctele aflate pe ordinea de zi care vor fi luate în discutie aflîndu-se reorganizarea structurilor sportive în conformitate cu Legea Sportului si modificari la Statutul LPF.

O ordine de zi asemanatoare are si Adunarea Generala a FRF, programata a doua zi, pe 20 decembrie. Numai ca, în cadrul acesteia vor avea loc si alegeri la conducerea FRF, urmînd ca si structura Comitetului Executiv sa se modifice, conform noului Statut al FRF care urmeaza sa fie si el validat.
Sursa:www.prosport.ro