Tipuri de boli cauzate de utilizarea excesivă a gadgeturilor

De: Mihaela Enache / 31.10.2013, 13:30
Tipuri de boli cauzate de utilizarea excesivă a gadgeturilor
Pe măsură ce oamenii devin tot mai mult „tech savvy", o serie de probleme de sănătate apar ca parte a „pachetului digital", ce includ nu doar probleme ale coloanei vertebrale, dar și unele mult mai profunde.

New York Magazine a relevat o listă de afecțiuni legate de gadgeturi care pot îmbolnăvi un om și să-l facă să sufere pentru o perioadă lungă de timp.

Una dintre cele mai comune boli care decurg din expunerea excesivă la gadgeturi este privarea de somn, ca urmare a luminii strălucitoare de la gadgeturi, ce împiedică organismul să intre în starea de somn corect.

Raportul susține că Namophobia afectează aparent 66% din oameni. Aceasta se referă la sentimentul de anxietate ce apare ca urmare și numai a gândului de a merge la baie fără să ai în mână un gadget preferat, cu simptome cum ar fi tremur, transpirație și greață.

Cu toate acestea, destul de ironic, gadgeturi au fost dezvoltate și pentru a aborda probleme de sănătate, cum este brățara Airo, care pretinde că monitorizează rata inimii, intensitatea antrenamentului, somnul și aportul nutrițional.