Tiriac critica proiectul Stadionului National

Apropo.ro / 29.11.2007, 13:30
Tiriac critica proiectul Stadionului National
Ion Tiriac a criticat decizia construirii Stadionului National in Complexul Sportiv Lia Manoliu
Ion Tiriac a criticat decizia construirii Stadionului National in Complexul Sportiv Lia Manoliu, pe motiv ca, in opinia sa, nu vor putea fi asigurate locurile de parcare necesare unei arene de o asemenea dimensiune.

"S-a hotarat ca Stadionul National sa fie facut la Lia Manoliu. Poate ca cineva trebuia sa ii spuna primarului sa se gandeasca, nu pentru 2008-2009, ci pentru 2010-2020. Oare nu era mai inteligent, mai bine si mai propice sa-l faca undeva la zece kilometri de Bucuresti, sa faca si o sala Polivalenta de 20.000 de locuri lipita de el cu acelasi parking si sa il dea lui Gheorghe sau lui Vasile, nu mie, ca nu-mi trebuie, locul sa faca centru comercial in zona ca sa foloseasca cele 10.000 de locuri de parcare in fiecare zi?", a spus Tiriac.

Fostul tenisman spune ca nu exista suficient spatiu pentru construirea locurilor de parcare. "Acolo, la Lia Manoliu, cu tot respectul, mie sa-mi arate cineva unde face 10.000 de locuri de parcare. Si pe unde bagi si scoti 50.000 de oameni in acelasi timp acolo? Este pacat, ca banii tot se cheltuiesc. Daca mie imi spune cineva ca face trei subsoluri de parking, mai facea un stadion cu banii aceia. Dupa cate inteleg eu, Videanu e un om cu mintea la cap, adica judeca, dar nu poate sa le stie chiar pe toate, trebuie sa aiba pe cineva care sa-i bage bucatica asta de sport. Oriunde in jurul Bucurestiului la 20 km orice primar iti da 100 de hectare si iti pupa si mainile pentru ca el ia banii pe toate taxele. Asta este parerea mea", a afirmat fostul presedinte al COR.

Tiriac a luat apararea fostului premier, Adrian Nastase, spunand ca nu este el de vina pentru calitatea proasta a celor 400 de sali de sport construite in mandatul sau. "Tin minte cu faimoasele 400 de sali de sport. Nu e de vina Nastase ca ploua in sala. E de vina ala care i-a dat banii lu’ ala care ploua in sala, iar acum nu are garantia aceea. Pai ala a fost un hot ordinar, care nu a facut sala cum trebuie. E usor sa blamezi toti politicienii, dar ei nu se duc acolo sa vada, trebuie sa ii aiba pe cei de jos care sa verifice", a precizat Tiriac, amintind faptul ca Bucurestiul este singura capitala pe care o cunoaste, fara o sala polivalenta "modesta", de 15.000 de locuri.

Ion Tiriac a fost prezent, miercuri, la lansarea lucrarilor la Casa Olimpica si Muzeul Sportului, care au demarat langa stadionul Arcul de Triumf, turnand primul cancioc de ciment la temelia viitoarei constructii.