Tiriac jr. o apara pe Raluca Sandu

Apropo.ro / 31.10.2001, 01:47
Tiriac jr. o apara pe Raluca Sandu
Fotbal intern: Hagi s-a enervat pe Adi Ilie Fotbal extern: Lucescu nu mai vrea acasa Alte sporturi: Calatorie in catuse Considerînd ca nu era treaba ProSport sa scrie despre studiile Ralucai Sandu, fiul presedintelui COR a trimis pe adresa redactiei un mesaj nervos


Fotbal intern: Hagi s-a enervat pe Adi Ilie

Fotbal extern: Lucescu nu mai vrea acasa

Alte sporturi: Calatorie in catuse


Considerînd ca nu era treaba ProSport sa scrie despre studiile Ralucai Sandu, fiul presedintelui COR a trimis pe adresa redactiei un mesaj nervos

Saptamîna trecuta, ProSport a dezvaluit legatura secreta dintre Mircea Sandu si Jean Padureanu. În 1997, îngrijorat ca fiica lui, Raluca, ajunsese la 17 ani si nu avea înca nici o clasa de liceu, bossul de la FRF a apelat la presedintele Gloriei Bistrita, care avea un prieten director de scoala în comuna Tureac, Bistrita-Nasaud. Printr-un lant al slabiciunilor, s-a aranjat ca Raluca Sandu, jucatoare profesionista de tenis, sa fie înscrisa la scoala cu profil horticultura din localitatea bistriteana si sa treaca fara probleme clasele a 9-a si a 10-a.

„Fata a venit de trei ori la ore si întotdeauna însotita de domnul Ion Horoba, vice la Gloria”, si-a amintit unul dintre profesorii de la Tureac. În baza tezelor care îi erau deseori scrise chiar de profesori, ea a absolvit doua clase într-un singur an.

În 1999, Ion Horoba a intervenit pe lînga directorul unui liceu din Caianu Mic, o alta localitate ascunsa printre dealurile judetului Bistrita-Nasaud, si a obtinut înscrierea Ralucai la o clasa cu profil economic. Venind de la o scoala profesionala, fata a fost nevoita sa repete a 10-a. N-a excelat nici de data asta la capitolul prezenta si, în mai bine de un an de zile, a trecut pragul liceului de cinci ori.

Absenta sa a fost explicata prin numeroasele turnee internationale la care a participat în acea perioada. În urma sesiunii din septembrie 2000, Raluca Sandu a terminat clasa a 10-a cu media 6,17. Apoi, în semestrul scurs din toamna lui 2000 pîna în primavara acestui an a absolvit si a 11-a cu media 6,73. La 1 februarie 2001, cu doua zile înainte de împlinirea a 21 de ani, ea a cerut transferul din Caianu Mic la liceul „Liviu Rebreanu” din Capitala.

În replica la materialele prin care ProSport a dezvaluit odiseea scolara a fetei presedintelui FRF, logodnicul acesteia, Ion Tiriac junior, a trimis redactiei un mesaj prin intermediul postei electronice (e-mail). Mesaj pe care-l publicam integral, respectînd „figurile de stil” si erorile de ortografie ale nervosului fiu al presedintelui COR.

Mesajul lui Ion Ion Tiriac catre ProSport
Pentru scriitorii oportunisti de la ProSport
Nu numai ca aveti tupeul sa ma sunati pe mine si pe mama la 4 dimineata pentru o întrebare nesemnificativa, dar va mai si apucati sa scrieti aberatii în ceea ce priveste viata mea personala si a Ralucai. Pentru informarea dumneavoastra Raluca a terminat liceul aici în America, si începe cursurile universitare la anul (fara frecventa). În afara de acest fapt Raluca este jucatoare de tenis, si se antreneaza 8 ore pe zi. Întotdeauna am avut o relatie decenta cu Prosportul, si am acordat interviurile cerute.

Nu vad din ce motiv cititorii Prosport ar fi interesati în viata noastra personala. Îmi imaginez ca în ultimul timp nu mai aveti subiecte de scandal si v-ati gîndit sa scrieti un articol care nu-si are sensul în scopul vinderii ziarului Dumneavoastra. Este o rautate gratuita care ne deranjaza si ne jigneste. Ar trebui sa stiti ca un sportiv nu are atît de mult timp liber ca sa-si permita sa frecventeze cursurile de zi cu zi ale unei scoli, de orice fel. Raluca si-a facut studiile liceeale în diferite parti ale lumii.

Ea se antreneaza de mai mult timp în America si din acest motiv ar fi fost putin dificil sa vina în fiecare zi la un liceu din Bucuresti, unde, sa fim seriosi, numai carte nu se mai face în ultimul timp. De aceea, as dori sa nu ne tratati ca pe niste infractori de drept comun doar din cauza numelui pe care-l purtam si din cauza geloziei stîrnita de faptul ca nu sîntem la fel ca orice redactor Prosport care „a terminat un liceu”. Ion Tiriac Sursa:www.prosport.ro