Tiriac nu renunta la COR

Apropo.ro / 19.12.2001, 08:07
Tiriac nu renunta la COR
Chiar daca a repetat de mai multe ori ca nu va mai candida pentru sefia Comitetului Olimpic Român, Ion Tiriac si-a ales deja oamenii pentru campania electorala Candidatura Iolandei Balas pentru functia de presedinte al forului olimpic român a ramas certa. Iar ultima zi de depunere a


Chiar daca a repetat de mai multe ori ca nu va mai candida pentru sefia Comitetului Olimpic Român, Ion Tiriac si-a ales deja oamenii pentru campania electorala

Candidatura Iolandei Balas pentru functia de presedinte al forului olimpic român a ramas certa. Iar ultima zi de depunere a candidaturilor pentru functiile de conducere este 31 ianuarie 2002. Pîna în urma cu cîteva luni se stia si contracandidatul fostei atlete în persoana lui Cornel Marculescu. La propunerea lui Ion Tiriac, directorul tehnic al Federatiei Internationale de Natatie a fost ales în primavara membru în Comitetul Executiv al forului nostru olimpic.

Tot atunci, Tiriac a anuntat ca Marculescu se va bucura de sprijinul sau în lupta pentru functia suprema în COR la alegerile din toamna, sprijin concretizat cel mai des prin atacuri îndreptate catre Iolanda Balas. Între timp, directorul FINA a realizat ca nu este preferatul membrilor COR si s-a retras discret din cursa, iar Adunarea Generala a fost amînata pentru 15 martie 2002. Motivul invocat de reprezentantii comitetului pentru împingerea alegerilor pîna în primavara anului viitor a fost absenta din tara în aceasta perioada a lui Ion Tiriac.

Surse din interiorul Comitetului Olimpic Român sustin ca adversarul cel mai de temut al Iolandei Balas va fi mai mult ca sigur actualul presedinte, care si-a ales deja, în secret, oamenii care vor face parte din staff-ul sau pentru campania electorala: Alexandru Lazarescu, Aurel Predescu, Nicolae si Mihai Nedef, Cristian Topescu, Eduard Pana si Tolea Grintescu, aceiasi care l-au sprijinit si în 1998.

„Oricine are dreptul sa candideze si nu ma mira o eventuala finala cu Ion Tiriac. Lista e înca deschisa”, a declarat ieri Iolanda Balas, presedintele FR Atletism. Secretarul general al COR, Dan Popper, considera ca o posibila candidatura pentru un nou mandat a lui Tiriac e „absolut normala si singura viabila daca acest for vrea sa mai aiba cu ce trai”. Vicepresedintele forului olimpic român, Cristian Gatu, sustine ca nu a aflat ca Tiriac va candida din nou, dar daca acest lucru se confirma îl felicita pe cel care a reusit sa-l convinga sa ramîna la COR. „E singurul candidat care poate sa conduca destinele olimpismului românesc”, a precizat presedintele FR Handbal.

„Nu vreau sa comentez nimic deoarece nu am luat nici o decizie privind candidatura mea pentru un nou mandat”
Ion Tiriac
Sursa:www.prosport.ro