Titi Aur a castigat OMV Rally Show

Apropo.ro / 21.11.2005, 15:38
Titi Aur a castigat OMV Rally Show
Dupa o lupta extrem de spectaculoasa multiplul campion national a reusit sa castige prima editie OMV Rally Show. La startul intrecerii, programata sambata 19 noiembrie, la Sibiu pe pista de rally cross, au fost 14 piloti din campionatul intern, plus austriacul Manfred Stohl si


Dupa o lupta extrem de spectaculoasa multiplul campion national a reusit sa castige prima editie OMV Rally Show. La startul intrecerii, programata sambata 19 noiembrie, la Sibiu pe pista de rally cross, au fost 14 piloti din campionatul intern, plus austriacul Manfred Stohl si bulgarul Jassen Popov.

Prima mansa a fost castigata fara probleme de Manfred Stohl, cel mai bun pilot privat din mondialul de raliuri parcurgand traseul cu timpul de 2:03,3. Supriza primei manse a fost furnizata de pilotii echipei Colina, Sorin Badea si Alexandru Pitigoi, care cu pneuri corespunzatoare conditiilor de la Sibiu au reusit sa termine mansa pe locurile doi, respectiv trei.

In mansa secunda au mers mai departe si Titi Aur, Emanuel Ilina, Jassen Popov, Bogdan Marisca si Mihai Leu. In prima mansa s-a remarcat si Claudiu David, mezinul echipei OMV ratand cu trei zecimi calificarea pe tabloul superior, dupa ce capota masinii sale sa ridicat si a fost nevoit sa se opreasca. Campionul de la grupa N 1,6 a evoluat in premiera pe o masina de grupa N4, imprumutata de la Emanuel Ilina.

Mansa a doua a fost la fel de disputata Alexandru Pitigoi, Sorin Badea, Manfred Stohl si Titi Aur obtinand calificarea in semifinale la capatul unor evolutii senzationale. In prima semifinala, disputata pe sistemul cel mai bun in doua din trei curse, Sorin Badea a reusit sa-l elimine pe Manfred Stohl, iar in cea de-a doua Titi Aur a castigat duelul cu Alexandru Pitigoi.

In finala mica Manfred Stohl a avut o evolutie senzationala si a stabilit cel mai bun timp al competitie parcurgand traseul cu timpul de 1:57,4 nelasandu-i nici o sansa lui Alexandru Pitigoi. Finala mare i-a revenit fara probleme multiplului campion national Titi Aur, care a castigat clar duelul cu Sorin Badea, diferenta dintre cei doi fiind de peste sase secunde.

Evenimentul a fost condimentat si de prezenta unor vedete autohtone (Eva – Canalul de Stiri, Antena 1, Izza si Cristina de la Elegance, Alina Sorescu) care au jucat rolul de copiloti.

„Am crezut ca zapada ne va strica planurile, dar pana la urma am avut parte de un show in adevaratul sens al cuvantului. Prima editie a acestui show nu va fi cu siguranta si ultima si as vrea sa multumesc tuturor spectatorilor, sponsorilor (OMV, Klar Professional, Eurolines, German Tours) si nu in ultimul rand tuturor pilotilor care au luat startul in aceasta competitie”,
a spus la final Sorin Itu, unul dintre organizatori.

Motors TV

Tags: