Toată conducerea Poliției Buzău și-a dat demisia din… motive personale

De: Marian Andrei / 01.02.2012, 09:46
Toată conducerea Poliției Buzău și-a dat demisia din... motive personale
Toți ofițerii cu funcții de conducere de la Poliția municipiului Buzău au demisionat din funcțiile detinute, invocând motive personale. Surse neoficiale arata că celor cinci ofițeri li s-ar fi sugerat să renunțe la posturi.

Conform comunicatului emis aseara de Compartimentul de Relații cu Presa din cadrul IPJ Buzău, este vorba despre șeful Poliției municipiului Buzău, comisar șef Relu Ionescu, adjuncții săi, subcomisarul Cristinel Stanciu și comisarul șef Ioar Irimia, șeful Biroului Rutier, comisarul șef Marian Șerbulea, și șeful Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului, comisar șef Marian Cristian.

Surse neoficiale citate au precizat că, de fapt, celor cinci ofițeri de la comanda Poliției municipiului Buzău li s-ar fi sugerat, în urma bilanțului activităților desfășurate în anul 2011, să-și înainteze demisiile din funcții, pe de o parte ca urmare a rezultatelor slabe obținute în decursul anului 2011 de Poliția municipiului Buzău, iar pe de altă parte din cauza unor carențe în exercitarea actului managerial a celor cinci șefi de poliție.

Un alt motiv care ar fi putut contribui la valul de demisii ar fi fost sinuciderea, anul trecut, a ofițerului Florin Cojocaru, chiar în sediul Poliției municipiului Buzău. La scurt timp de la momentul la care Cojocaru s-a împușcat cu pistolul din dotare, rudele polițistului au declarat că șefii bărbatului, între care doi sunt dintre cei care și-au dat demisia marți, i-ar fi spus polițistului cum să soluționeze anumite dosare, fără să țină cont de lege, ci doar în funcție de anumite interese.