Tom Boxer

Apropo.ro / 28.09.2007, 18:46
Tom Boxer
În România, ”loveşte” cam o dată pe an. Scoate cîte o piesă tare, cu un clip pe măsură, de cele mai multe ori în colaborare cu alţi artişti. Iar în buletin apare cu numele de Cosmin Simionică. În Marea Britanie, este un cunoscut DJ, care a lucrat mulţi ani în radio şi care mixează pentru celebrităţi, iar numele de scenă este Tom Boxer. Cel mai nou proiect al său – Dream City – i-a bulversat deja pe români, căci videoclipul piesei ”Deep in love” arată ca afară... însă este realizat cu fonduri autohtone.

Cosmin face muzică de ani buni, a început cu rock-ul şi a trecut apoi prin mai multe stiluri. A lucrat ca DJ la mai multe posturi de radio din Craiova, apoi în Bucureşti. Din 2000, şi-a mutat locul de muncă la Londra, unde a prestat ca DJ şi audio-producer la Plastik Fantastik. Şi, tot atunci, a început să mixeze în cluburile londoneze şi la petrecerile private. ”Numele de Tom Boxer l-am luat în timp ce lucram în Londra, la Club Malibu Stacey. Am lucrat cîţiva ani în radio şi ca DJ şi pe producţie, dar am renunţat pentru că am început să compun şi să produc muzică”, explică Tom. Între timp, prin 2004, s-a întors pentru o perioadă în România şi a lansat albumul ”Căciula p-o ureche”. A cola¬borat cu mulţi artişti şi a iniţiat mai multe proiecte, printre care şi Jamaica. Însă apariţiile sale pe piaţa muzicală românească erau destul de rare, cam o dată pe an. Nu însă şi la petrecerile private londoneze, de unde şi-a cîştigat şi denumirea de ”DJ-ul celebrităţilor”. ”Datorită unor prieteni comuni, am ajuns să mixez la petreceri private, unde am întîlnit cîteva celebrităţi ca David şi Victoria Beckham şi Jamiroquai. Am mixat pentru Mike Tyson pe iahtul acestuia cît a stat în România. Cu toţi am rămas prieten şi, din cînd în cînd, cînd plec la Londra, am ocazia să mă întîlnesc cu unii din ei şi să petrecem”.

Dream City – produs mioritic
În această vară, Tom a lansat un nou proiect: Dream City. Implicit, şi un videoclip la piesa ”Deep in love”. La prima vizionare, mulţi puteau să jure că e un clip de afară. ”Povestea a început în studio. Am lucrat cu Mike Diamondz ceva timp pînă ne-am dat seama că trebuie să facem ceva împreună, care să sune exact ca afară şi să aibă şi un film propriu (imagine). Am ales numele de Dream City pentru că vrem să transmitem prin muzică iubire, frumuseţe, prietenie, distracţie – un oraş al viselor frumoase. Albumul va fi lansat curînd, după ce ieşim cu cel de-al doilea single. Prima piesă, «Deep in love», are un videoclip cu multă acţiune, regizat şi montat în totalitate de mine. În clip, apar şi prietenii noştri de la Fly Project şi cei de la Studio One. Multă lume a realizat, după mult timp, că e un clip făcut în România, cu buget românesc. Am început să fac clipuri şi pentru prietenii mei… Cel al piesei «K-tinne», marca Fly Project, este regizat tot de mine, în Barcelona. La fel şi clipul celor de la Studio One, la piesa «Lose Control». Am terminat de curînd un videoclip la o piesă deosebită, «Zamo¬rena», un proiect dance-club, totodată o cola¬borare cu Anca Parghel – vocea jazz nr. 1 a României”.

Peripeţii la TVR
”Am fost invitaţi să cîntăm în emisiunea lui Dan Bittman de la TVR. Cînd am intrat în TVR echipaţi în agenţi CIA, înarmaţi exact ca în videoclip şi cu o limuzină neagră, după ce am trecut de poarta principală, unde eram aşteptaţi, la un moment dat, ne-a văzut şeful securităţii TVR, care a venit la noi şi ne-a rugat respectuos să-i predăm seriile de la arme (care, evident, nu erau reale, dar arătau ca atare) pentru că «aşa se procedează cu agenţii de pază ai oficialităţilor care vin în TVR». Nici prin gînd nui-a trecut că noi sîntem artişti şi sîntem acolo ca să cîntăm!”.

Mike Diamondz
Absolvent al Facultăţii de arte, Mike este o voce cunoscută a muzicii soul din Anglia. Îl puteţi vedea şi în videoclipul piesei ”Rupem baraka” al celor de la Zale, trupă românească de hip-hop. În curînd, Mike va deveni tăticul unei fetiţe.

Tags: