Tom Cruise joaca intr-un nou film

Apropo.ro / 20.07.2007, 14:04
Tom Cruise joaca intr-un nou film
A inceput productia unui nou film in care Tom Cruise are rol principal. Filmul se bazeaza pe viata colonelului Claus Graf Schenk von Staunffenberg, omul care a organizat in 1944 cel mai mare complot impotriva lui Hitler. Noua productie se va intitula "Valkyrie" si este regizata de Brian


A inceput productia unui nou film in care Tom Cruise are rol principal. Filmul se bazeaza pe viata colonelului Claus Graf Schenk von Staunffenberg, omul care a organizat in 1944 cel mai mare complot impotriva lui Hitler.

Noua productie se va intitula „Valkyrie” si este regizata de Brian Singer. Filmarile se vor desfasura in locatii din Germania.

Stauffenberg si ceilalti complotisti au incercat sa-l asasineze pe Hitler, in cartierul sau general, plantand o bomba sub masa la care urma sa se aseze Führerul.

Din pacate incercarea de asasinat nu a reusit, Hitler scapand doar cu rani minore. La cateva ore dupa explozie aproape toti complotistii au fost prinsi si executati.

Singer a declarat ca este incantat ca Tom Cruise il va interpreta pe Stauffenberg in film si ca nu-si imagineaza alt loc pentru filmari decat Germania.

Au existat totusi unele probleme cu organizarea filmarilor, intrucat guvernul german a refuzat sa acorde permisiunea de filmare in locul unde a fost executat von Stauffenberg din cauza religiei actorului principal. Cruise este unul dintre cei mai cunoscuti membrii al cultului scientologic, dar guvernul german considera ca Scientologia este doar un cult comercial care profita de multi oameni vulnerabili.

Unii critici isi pastreaza opinia ca unul dintre membrii acestui cult nu ar trebui sa interpreteze rolul singurului erou al rezistentei antinaziste.

Cosmin Bararu

Tags: