Tom Cruise se dezlantuie pe Internet

Apropo.ro / 17.01.2008, 15:37
Tom Cruise se dezlantuie pe Internet
Actorul propovaduieste binefacerile scientologiei, religie care sustine ca oamenii sunt descendenti ai unor spirite extraterestre numite Thetans.

Actorul american Tom Cruise a devenit subiect de batjocura dupa ce un clip in care propovaduieste binefacerile scientologiei, timp de noua minute, a fost postat pe Internet.

Starul hollywoodian a facut o serie de declaratii bizare despre asa-numita religie scientologica dupa ce, se pare, a primit Freedom Medal of Valor de la liderul bisericii, David Miscavige.

Avand drept coloana sonora tema muzicala din "Misiune: Imposibila" si punctandu-si declaratiile cu frecvente izbucniri isterice de ras, Cruise, in varsta de 45 de ani, a subliniat faptul ca scientologia poate vindeca dependenta de droguri, reabilita infractorii, aduce pacea mondiala si chiar salva oamenii din accidente rutiere. Actorul a descris cultul – bazat pe ideea ca oamenii sunt descendentii unor spirite extraterestre numite Thetans – drept o religie "dura". Cruise si-a presarat discursul cu abrevieri precum SP (Suppressive Persons – persoane represive) si KSW (Keep Scientology Working – propovaduieste scientologia). Se pare ca aceasta controversata inregistrare a fost postata pe internet desi nu era destinata a deveni publica. In aceeasi inregistrare, Cruise insista asupra faptului ca este onorat sa se numeasca membru al scientologiei.

"Este un merit pe care trebuie sa-l castigi, pentru un scientolog are capacitatea de a crea realitati noi si mai bune", spune actorul. "Daca esti scientolog, cand treci pe langa un accident nu te comporti ca ceilalti. Cand treci pe langa accident, stii ca trebuie sa faci ceva, pentru ca stii ca esti singurul care poate ajuta cu adevarat", a adaugat acesta. "Este religia dupa care ma conduc. Stiu ca avem oportunitatea de a schimba efectiv vietile oamenilor si ma dedic acestui lucru", a mai spus starul. El a insistat asupra faptului ca scientologia poate ajuta la reabilitarea infractorilor prin controversatul program "Criminon", care implica recrutarea detinutilor. De asemenea, scientologia poate ajuta persoanele dependente de droguri: "Suntem o autoritate in materie de dezintoxicare (…) Putem aduce fericire si pace si uni culturile", a mai spus acesta.

Cultul scientologic, promovat din plin de Tom Cruise, este considerat o secta in mai multe tari europene, unde a facut si subiectul unor condamnari judiciare.

A fost fondat in Statele Unite, in 1954, de scriitorul SF Lafayette Ron Hubbard (1911-1986) care a pretins ca oamenii poarta in ei urme ale unei vechi civilizatii extraterestre. Scientologia a obtinut avantaje fiscale rezervate cultelor religioase. De altfel, cultul are statut de intreprindere comerciala. Cultul are milioane de adepti pe care prefera sa-i recruteze din cercurile sociale influente. Adeptii trebuie sa doneze sume mari de bani pentru a urma cursurile scientologice.