Tom Cruise şi John Travolta la inaugurarea unei catedrale scientologice

Apropo.ro / 20.11.2013, 11:11
Tom Cruise şi John Travolta la inaugurarea unei catedrale scientologice
Actorii americani Tom Cruise şi John Travolta au asistat la ceremonia de inaugurare a unei catedrale scientologice în Florida, în care membrii acestui cult vor fi învăţaţi să îşi dezvolte o serie de "super-puteri".

Catedrala, al cărei cost de construcţie a fost de 145 milioane de dolari, se află în oraşul Clearwater din statul american Florida. Actorii Tom Cruise, John Travolta şi Kelly Preston au fost prezenţi la acest eveniment, la care au participat aproximativ 6.000 de persoane.

Clădirea are o suprafaţă de 35.000 de metri pătraţi şi este cea mai înaltă construcţie din centrul oraşului Clearwater. Lucrările de construcţie au durat aproape 15 ani.

Prin inaugurarea catedralei, practicanţii scientologiei vor putea să frecventeze programul „Super Power” (super-puteri), creat de fondatorul acestui cult religios, L. Ron Hubbard, în anii ’70.

Organizatorii se aşteptau ca la inaugurare să participe cel puţin 10.000 de membri ai cultului scientologic, însă, potrivit publicaţiei Tampa Bay Times, numărul acestor a fost mult mic – cel mult 6.000 de persoane.

La ceremonie au participat doar membri ai cultului scientologic.

După un discurs introductiv ce a avut o durată de opt minute, susţinut de liderul scientologic David Miscavige, organizatorii au marcat momentul deschiderii uşilor catedralei printr-o ploaie de confetti.

Inaugurarea catedralei nu a reprezentat însă un motiv de bucurie pentru toţi locuitorii din Clearwatter. Unii dintre ei au organizat un protest, iar alţi localnici s-au declarat nemulţumiţi de faptul că această religie „a pus stăpânire” pe oraşul lor.

Noua clădire face parte dintr-un complex mai larg care serveşte ca centru spiritual pentru membrii cultului scientologic. La parterul noii construcţii, vizitatorii vor putea să afle diverse informaţii despre acest cult.

În holul principal vor fi expuse diverse obiecte care explică sistemul de credinţe şi practici ale cultului.

La primul şi la al doilea etaj au fost amenajate birouri şi săli de clasă, iar la subsolul clădirii se află o bucătărie imensă şi săli de mese.

Un număr de trei sute de camere mici pentru „audit” se află la etajele superioare ale clădirii. „Auditul” este termenul religios pentru „consiliere” în scientologie, iar o şedinţă de audit poate costa până la 1.000 de dolari.

Însă „coroana” clădirii este cel de-al cincilea etaj, unde membrii cultului pot participa pentru prima dată la programul „Super Power”.

Cultul scientologic, promovat din plin de Tom Cruise şi John Travolta, este considerat o sectă în mai multe ţări europene, unde a făcut şi subiectul unor condamnări judiciare.