Tom Cruise și Katie Holmes: filmul va bate barfa!

Apropo.ro / 04.07.2005, 18:54
Tom Cruise și Katie Holmes: filmul va bate barfa!
Steven Spielberg lanseaza simultan atacul în toate capitalele lumii, cu un blockbuster atât de masiv, încât e destinat sa eclipseze pâna și ultimele ispravi amoroase ale lui Tom Cruise. Sa speram ca acest spectacol grandios, terifiant ne va readuce în


Steven Spielberg lanseaza simultan atacul în toate capitalele lumii, cu un blockbuster atât de masiv, încât e destinat sa eclipseze pâna și ultimele ispravi amoroase ale lui Tom Cruise. Sa speram ca acest spectacol grandios, terifiant ne va readuce în atenție filmul și nu bârfa.

Adaptarea radio facuta de Orson Welles dupa romanul lui HG Wells, în 1938, a fost atât de convingatoare încât mulți americani au luat-o la goana din orașe spre dealuri și câmpii, crezând ca marțienii au aterizat în Statele Unite.

E greu de crezut ca versiunea din 2005, care a avut premiera global orchestrata pe 29 iunie, va fi la fel de convingatoare. Mulți și-au exprimat deja scepticismul în legatura cu romance-ul din afara ecranului dintre starul sau, Tom Cruise și Katie Holmes, care miroase a confecție cinica de marketing. Dar „Razboiul lumilor” va fi cu siguranța un spectacol imens: se spune ca, de câte ori Spielberg ataca un gen, îl reinventeaza.

Strategia de marketing pentru acest film a fost neobișnuita. Au existat foarte puține proiecții în avans pentru cronicarii de film, iar multor publicații (printre care și „New York Times”) le-a fost refuzata intrarea. Câțiva critici au fost obligați sa semneze un soi de embargo, promițând ca nu-și vor publica parerile decât dupa premiera oficiala. Ce-i drept, Cruise a fost pretutindeni: a aparut în numeroase talk show-uri, dar a spus puține depre film, preferând sa discute despre Katie Holmes sau scientologie. Așadar, tradiționala strategiei a „gurii la ureche” a fost înlocuita aici cu politica „fermoarului la gura”.

Deși se știu puține, pelicula lui Spielberg se anunța deja ca o surpriza. Mai întâi, invadatorii nu vin de pe Marte, ca în carte, ci dintr-o dimensiune paralela. Apoi, se pare ca regizorul nu s-a îndepartat prea mult de premiza esențiala a romanului sursa. Trebuie sa ne așteptam, deci, la o viziune sumbra cu extratereștri razboinici ce aduc apocalipsa. Muritorii decimați în „Razboiul Lumilor” ar trebui sa blesteme ziua în care au fost pacaliți de „Întâlnire de gradul III” și au crezut ca fapturile care vor coborî dintr-o nava-mama divin iluminata îi vor acoperi cu îmbrațișari și sarutari și-i vor duce în alte galaxii, pline de creaturi verzi, dragalașe, cu ochii mari, înduioșatori.

Dupa ce a implantat atât de ferm aceste imagini în subconștientul colectiv acum un sfert de secol, e chiar un șoc sa vezi ca Spielberg, umanistul lunatic, schițeaza un portret complet pe dos al vieții extraterestre.

Citește mai multe despre invazia extratereștrilor pregatita de Steven Spielberg numai în

Tags: