Tom Hanks revine în rolul profesorului Robert Langdon în filmul „Inferno”

De: Nicoleta Nicolae / 13.05.2015, 07:00
Tom Hanks revine în rolul profesorului Robert Langdon în filmul
Actorul american Tom Hanks interpretează din nou rolul profesorului Robert Langdon în adaptarea cinematografică a romanului "Inferno", de Dan Brown, care va fi regizată de cineastul Ron Howard şi va fi lansată pe marile ecrane în 2016, informează Reuters.

„Inferno” va fi al treilea film din franciza „Codul lui Da Vinci” şi va avea la bază cel de-al patrulea roman scris de Dan Brown în această serie foarte populară de cărţi.

Tom Hanks a jucat acest rol în precedentele două filme din serie – „Codul lui Da Vinci” (2006) şi „Îngeri şi demoni” (2009).

„Inferno”, publicat în mai 2013, este cel de-al patrulea roman scris de Dan Brown care îl are ca protagonist pe Robert Langdon, un profesor de la Harvard care dovedeşte mult fler şi curaj în investigaţiile sale istorice. Fanii acestei francize de succes se aşteptau ca Tom Hanks să joace acest rol şi în adaptarea cinematografică a celui de-al treilea roman din serie, „The Lost Symbol”, însă, după ce Ron Howard a anunţat că nu doreşte să regizeze acest film, proiectul a fost abandonat.

Sursa: MEDIAFAX