Tom Hanks va produce un film despre un spion nazist

Apropo.ro / 21.09.2007, 13:41
Tom Hanks va produce un film despre un spion nazist
Actorul american Tom Hanks va produce un thriller despre un spion nazist care a existat în realitate, Eddie Chapman, pe baza unei biografii publicate recent de Ben Macintyre, "Agent Zigzag: A True Story of Nazi Espionage, Love, and Betrayal", informeaza Reuters. Compania New Line


Actorul american Tom Hanks va produce un thriller despre un spion nazist care a existat în realitate, Eddie Chapman, pe baza unei biografii publicate recent de Ben Macintyre, „Agent Zigzag: A True Story of Nazi Espionage, Love, and Betrayal”, informeaza Reuters. Compania New Line Cinema a câștigat drepturile de adaptare a carții scrise de Ben Macintyre, iar filmul va fi produs de Hanks în asociere cu partenerul sau, Gary Goetzman.

Cartea prezinta viața adevarata a lui Eddie Chapman, un infractor și amator de femei care a fost recrutat de naziști la începutul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Chapman a devenit repede un as al spionajului și, pe când se afla în misiune pentru a distruge o fabrica de avioane din Marea Britanie, a contactat MI5, serviciile secrete britanice, începându-și astfel viața de agent dublu.

Cartea a avut un foarte mare succes și drepturile de ecranizare au fost achiziționate contra unei sume în dolari de șapte cifre, care nu a fost dezvaluita.

Warner Bros. a realizat un film despre Chapman în 1966, „Triple Cross”. Scenariul filmului care l-a avut în rolul principal pe Christopher Plummer s-a bazat pe o carte intitulata „The Eddie Chapman Story”, scrisa de Edward Chapman și Frank Owen.



Tags: