Tom Jones, concerte programate în 2043

Apropo.ro / 28.10.2014, 09:00
Tom Jones, concerte programate în 2043
Cântăreţul Tom Jones, în vârstă de 75 de ani, oferă fanilor săi posibilitatea de a cumpăra bilete la concerte programate în 2043, atunci când artistul galez va avea vârsta de 103 ani.
Calendarul din secţiunea „Turneu” de pe site-ul oficial al artistului este unul extrem de optimist şi prezintă show-uri programate pentru următorii 28 de ani, până în 2043, informează dailymail.co.uk.
 
În 2015, Tom Jones, care în prezent face parte din juriul emisiunii „The Voice” – Marea Britanie, va pleca într-un nou turneu mondial, pentru a marca împlinirea a 50 de ani de la lansarea primului său hit, piesa „It’s No Unusual”.
 
„Voi susţine multe concerte în cât mai multe ţări. Vreau să demonstrez că încă pot să susţin concerte după 50 de ani”, a declarat artistul galez.
 
În cariera sa de 50 de ani, Tom Jones a avut un impact puternic asupra stilurilor muzicale pop, soul şi rhythm & blues şi a lansat piese celebre, precum „Delilah”, „Mama told me not to come”, „What’s New Pussycat”, „It’s Not Unusual”, „Sex Bomb”, „Thunderball”, „She’s a lady”, „Burning Hell”, „Tower of Song” şi „Hit or Miss”.
 
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
 
Thomas Jones Woodward s-a născut în Pontypridd, South Wales, Marea Britanie, pe 7 iunie 1940, tatăl său lucrând în minele de cărbuni din Valea Rhondda. După ce a renunţat la şcoală, la vârsta de 15 ani, a avut diverse locuri de muncă şi a cântat în cluburi de noapte. S-a căsătorit la vârsta de 17 ani.
 
Deşi Tom Jones este celebru pentru hituri precum „It’s Not Unusual”, „Kiss”, „Delilah”, „What’s New Pussycat”, „I’ll Never Fall In Love Again” şi „If I Only Knew”, el este în primul rând un artist cu un suflet pentru rhythm & blues. Albumul său din 1999 „Reloaded” a avut cele mai mari de vânzări – 5 milioane de exemplare – din cariera sa de 35 de ani, scrie Mediafax.
 
Totodată, anul 2010 a însemnat o schimbare de direcţie, Tom lansându-şi cel de-al 39-lea album de studio, „Praise & Blame”, care a avut ca motto „întoarcerea la esenţe, la rădăcini”. Albumul a fost înregistrat ca spectacol live în întregime, în studioul lui Peter Gabriel din Bath, Anglia, produs de Ethan Johns (Kings of Leon, Ryan Adams, Ray LaMontagne, Laura Marling şi Paolo Nutini).
 
Ca urmare a succesului înregistrat de „Praise & Blame”, în mai 2012, Tom Jones a lansat „Spirit In The Room”. Acompaniat de Ethan Johns, Tom Jones a inclus pe album piese semnate, printre alţii, de Richard Thompson, Leonard Cohen, Paul Simon şi Paul McCartney.