Tony Bennett, cel mai în vârstă artist care a ajuns pe primul loc în topul Billboard

Apropo.ro / 03.10.2014, 09:00
Tony Bennett, cel mai în vârstă artist care a ajuns pe primul loc în topul Billboard
Cântăreţul american Tony Bennett şi-a doborât propriul record şi a devenit, la vârsta de 88 de ani, cel mai în vârstă artist în viaţă care a lansat un album ce a ajuns pe primul loc în topul Billboard 200, graţie compilaţiei sale de duete cu Lady Gaga.
Albumul „Cheek to Cheek”, ce include coveruri interpretate de Tony Bennett şi Lady Gaga după o serie de cântece celebre, precum „Anything Goes” şi „Let’s Face The Music And Dance”, s-a vândut  în 131.000 de copii în prima săptămână după lansare, potrivit cifrelor oficiale comunicate de Nielsen SoundScan.
 
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
Precedentul record era deţinut tot de Tony Bennett, care devenise cel mai în vârstă cântăreţ cu un album ajuns pe primul loc în topul Billboard în anul 2011, pe când artistul avea vârsta de 85 de ani. Acea compilaţie, intitulată „Duets”, a inclus şi un duet cu Lady Gaga, potrivit Mediafax.
 
„Cheek to Cheek” este cea de-a doua compilaţie de cântece celebre care ajunge în fruntea topului Billboard 200 în ultimele două săptămâni, după albumul „Partners”, lansat de Barbra Streisand, care a debutat săptămâna trecută pe primul loc în topul american.