Tony Blair vine la București! Cât câștigă din această vizită?

Apropo.ro / 26.03.2012, 11:00
Tony Blair vine la București! Cât câștigă din această vizită?
Fostul premier britanic va veni în vizită la București, pentru a ține un discurs în cadrul unei conferințe despre viitorul Europei. Totul este contra cost, fiind vorba de mii de euro!

Vizita lui Tony Blair la București va fi una pentru care statul român va plăti mii de euro, informează Gandul.info.

Vizita fostului premier este făcută pe bani frumoși, la fel cum s-a întâmplat și cu alte personalități ce au vizitat până acum România.

Blair vine pentru că este plătit. Aceasta este regula de bază a uneia dintre cele mai bănoase ocupații de la ora actuală: aceea de speaker, adică de vorbitor la diferite evenimente.

Gandul.info anunță că onorariul lui Tony Blair se va ridica la suma de 200.000 de euro, la care se mai adaugă costurile de transport, cazare, masă și alte asemenea cheltuieli. Totul pentru 3-4 persoane (Blair cere de obicei în contract să fie însoțit de 2-3 oameni în astfel de călătorii).

Tony Blair este printre cel mai bine cotați vorbitori din lume și face parte, alături de nume precum Bill Clinton, Al Gore și Richard Branson, din „crema” așa numitei industrii a discursurilor. Or Bill Clinton a făcut, după cum el însuși a declarat, zeci de milioane de dolari numai din discursuri de când a plecat de la Casa Albă. Din 2001 și până anul trecut, adică în cei zece ani care s-au scurs de când a plecat de la președinție, Clinton a câștigat 75,6 milioane de dolari vorbind la diferite evenimente, potrivit unor rapoarte financiare consultate de CNN. În 2008 a primit 525.000 de dolari pentru un singur discurs, rostit la o conferință din Canada.

Citește mai multe detalii despre vizita lui Tony Blair la București, pe Gandul.info