Tonya Harding revine pe gheata

Apropo.ro / 10.03.2004, 10:54
Tonya Harding revine pe gheata
Fosta patinatoare americana Tonya Harding, care a început o cariera în box, a ajuns la un acord cu clubul de hochei pe gheața Indianapolis Ice pentru a evolua într-un meci dintr-o liga inferioara a campionatului american. Conducerea clubului a anunțat ca Harding, în vîrsta de 33

Fosta patinatoare americana Tonya Harding, care a început o cariera în box, a ajuns la un acord cu clubul de hochei pe gheața Indianapolis Ice pentru a evolua într-un meci dintr-o liga inferioara a campionatului american.

Conducerea clubului a anunțat ca Harding, în vîrsta de 33 de ani, a acceptat sa revina pe gheața pentru a evolua, vineri, în partida cu formația Colorado Eagles.

În 2002, conducerea clubului Indianapolis Ice a ajuns la un acord cu fostul jucator din NBA Manute Bol pentru ca acesta sa evolueze într-un meci, dar sportivul a renunțat deoarece nu s-a putut obișnui cu patinele.

„Am învațat atunci ca este mai ușor sa înveți pe cineva sa se lupte decît sa patineze. În ceea ce ma privește, Tonya reprezinta tot ceea ce este mai bun din ambele sporturi”, a declarat managerul general al gruparii americane, Larry Linde.

În urma cu o luna, fosta patinatoarea a anunțat ca își va continua cariera în box. Ea urmeaza sa participe la o gala programata pe 20 martie, în Oakland (California).

Tonya Harding a fost suspendata pe viața din patinajul artistic dupa ce a marturisit ca avea cunoștința de faptul ca fostul ei soț, Jeff Gillooly, planuise un atentat împotriva patinatoarei Nancy Kerrigan, la campionatele Statelor Unite, ce contau pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Lillehammer, din 1994. Kerrigan a fost lovita peste picioare, cu o bara de metal, de Jeff Gillooly.

Mediafax