Toonix, o lume virtuală nou-nouţă pentru copii

De: Mioara Tronaru / 06.04.2012, 11:49
Toonix, o lume virtuală nou-nouţă pentru copii
Turner Broadcasting anunţă lansarea Toonix, cea mai nouă lume virtuală pentru copii. Pe www.toonix.com, aceştia sunt invitaţi să îşi creeze avataruri unice şi să interacţioneze pe noua platformă.

„Fii oricine îţi doreşti să fii!” este îndemnul Toonix pentru toţi copiii.

Toonix este acum disponibil în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, după ce la începutul anului a fost testat şi apoi lansat în Marea Britanie. Fără a fi însoţită de o campanie de promovare, lansarea din Marea Britanie s-a bucurat de un succes uriaş, cu peste 250.000 de utilizatori înregistraţi pe noua platformă – care dă toate semnele unui adevărat fenomen în lumea jocurilor virtuale pentru copii.

Dedicat copiilor cu vârsta între 7 şi 11 ani, Toonix este gratuit pentru toţi utilizatorii care se înregistrează pe site. Copiii îşi pot crea propriile avataruri, îşi pot exprima personalitatea decorându-şi camera, pot juca jocuri şi participa la misiuni. Monedele virtuale pe care le primesc în urma finalizării misiunilor pot fi apoi utilizate pentru a achiziţiona obiecte virtuale şi pentru a accesa zone noi ale site-ului. Copiii pot conversa cu prietenii lor, le pot trimite acestora mesaje predefinite şi cadouri virtuale.

Toonix este format din trei lumi diferite: MyWorld (Lumea mea), Games World (Lumea jocurilor) şi Shopping World (Lumea cumpărăturilor) – iar conţinutul fiecăreia va fi interesant, antrenant şi potrivit pentru copii. Există şi Training World (Lumea de antrenament), care îi va ghida pe aceştia prin lumea virtuală Toonix.

În majoritatea ţărilor, Toonix poate fi accesat de pe site-ul local Cartoon Network
(www.CartoonNetwork.ro/show/toonix în cazul României), iar în câteva regiuni – de pe site-ul Boomerang. Toonix este o destinaţie de sine stătătoare, care beneficiază însă şi de traficul de pe site-urile ambelor branduri Turner, în condiţiile în care doar site-urile Cartoon Network din regiunea EMEA însumează 3.5 milioane de vizitatori unici pe lună.

Toonix a fost lansat în 2008 în America de Sud, iar acum numără peste 13 milioane de utilizatori înregistraţi. Versiunea pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa a fost creată de Atticmedia, companie specializată în crearea de site-uri pentru copii.