Top 10: Altfel de filme horror pentru Halloween

De: Cătălina Matei / 28.10.2014, 13:03
Top 10: Altfel de filme horror pentru Halloween
Îţi prezentăm o listă cu filme horror pentru Halloween, care exclude clişee precum "Poltergeist" sau "The Ring".

Filme precum „Psycho”, „The Ring”, „Chucky – Păpuşa Ucigaşă”, seria „Saw”, „Poltergeist” sau „Nightmare on Elm Street” sunt câteva dintre clişeele genului horror, pe care le-am evitat în lista propusă pentru Halloween.

Probabil că te-ai săturat de filme horror în care sunt abordate teme clasice, care făceau furori în anii ’50 – ’60.

Înainte de a prezenta topul celor 10 filme pe care ţi le propunem pentru Halloween, amintim titlurile a doua producţii recent apărute pe care ar fi bine să le eviţi:

„Jennifer’s Body” (2009) – acţiunea se petrece într-un liceu american, unde cea mai sexy elevă se transformă în demon şi îşi ucide colegii de sex masculin.

„Drag Me To Hell” (2009) – prezintă povestea clasică a bătrânei vrăjitoare care dezlănţuie forţele răului în urma unui blestem.

Filme horror pentru Halloween:

10. Lat den ratte komma in (2008)

Regizor: Tomas Alfredson

Distribuţie: Kare Hedebrant, Lina Leandersson

„Legături de sânge” prezintă povestea lui Oskar, un băiat de 12 ani, batjocorit zilnic de colegii săi de şcoală. Obişnuit cu singurătatea, băiatul îşi petrece timpul liber citind, decupând articole cu crime din ziare şi imaginându-şi cum îşi ucide colegii. Oskar se împrieteneşte cu o fată, pe care o place dar despre care nu ştie iniţial că este vampir.

Lat den ratte komma in – Trailer

9. Sick Nurses (2007)

Distribuţie: Libby Brien, Philip Hersh

Regie: Piraphan Laoyont, Thodsapol Siriwiwat

„Suay Laak Săi” este un horror tailandez care prezintă cazul a şapte asistente medicale şi al unui doctor care se ocupau cu vânzarea cadavrelor unor oameni pe care îi ucideau cu sânge rece. Când una dintre asistente afla că medicul, cu care ar fi trebuit să se căsătorească, are o relaţie cu sora ei, îşi ameninţa colegele că va dezvălui totul despre activităţile lor diabolice. Cuprinse de teamă, asistentele îşi ucid colegă, dar spiritul ei revine pentru a se răzbuna.

Sick Nurses – Trailer

8. Paranormal Activity (2007)

Distribuţie: Katie Featherston, Micah Sloat

Regie: Oren Peli

Un cuplu fericit se mută într-o nouă casă, care la început pare locuinţa ideală pentru doi îndrăgostiţi. În scurt timp, însă, cei doi devin convinşi că acel spaţiu ascunde prezente demonice, care le vor face viaţa un calvar. La ora actuală filmul este prezentat drept „cel mai înfricoşător al anului”. Anumite scene trimit cu gândul la Blair Witch Project, pentru că uneori acţiunea pare că se petrece live, datorită echipamentului pe care tinerii îl instalează pentru a surprinde activităţile paranormale din casă.

Paranormal Activity – Trailer

7. The Hills Have Eyes (2006)

Distribuţie: Aaron Stanford, Kathleen Quinlan

Regie: Alexandre Aja

Este un remake al filmului cu acelaşi nume, regizat de Wes Craven în 1977. Filmul urmăreşte cazul familiei Carter care devine ţinta unor mutanţi canibali, după ce rămâne blocată în deşert în urma unei defecţiuni apărute la maşina pe care o conduceau. Deşi Aja s-a străduit să realizeze un scenariu bun, filmul original este mai reuşit decât remake-ul. Elementele forte ale producţiei din 2006 sunt scenele explicite, cu adevărat teatrale şi finalul şocant.

The Hills Have Eyes – Trailer

6. Hostel (2005)

Distribuţie: Jay Hernandez, Derek Richardson

Regie: Eli Roth

Filmul este un mix de fapte dintre cele mai terifiante legate de natura umană şi de lumea care ne înconjoară, adunate din multe cazuri imposibil de crezut, dar adevărate, despre traficul de carne vie, crima organizată la nivel internaţional şi turismul sexual.

Hostel – Trailer

5. The Texas Chainsaw Massacre (2003)

Distribuţie: Jessica Biel, Jonathan Tucker

Regie: Marcus Nispel

Este un remake al filmului cu acelaşi nume, din anul 1974, realizat după un caz real. Pe 20 august 1973, poliţiştii au ajuns la o fermă texană, proprietatea lui Thomas Hewitt, fost jupuitor de capete de la abatorul local din Ţinutul Travis. În această reşedinţă izolată au fost găsite resturile a 33 persoane măcelărite – o descoperire cumplită, care a şocat şi îngrozit întreaga naţiune. Încă se consideră că acesta a fost cel mai celebru caz de omor în masă al tuturor timpurilor. Ucigaşul, cunoscut sub numele Leatherface, obişnuia să poarte pe fata măşti realizate din pielea victimelor sale. Singurul supravieţuitor al acestui măcel a spart tăcerea, relatând povestea reală a întâmplărilor derulate pe o autostradă pustie din zona rurală a Texasului, locul unde cinci tineri s-au trezit urmăriţi de un maniac înarmat cu un fierăstrău electric.

The Texas Chainsaw Massacre – Trailer

4. Necromancer (2005)

Distribuţie: Chatchai Plengpanich, Akara Amarttayakul

Regie: Piyapan Choopetch

„Jom kha mung wej” este un film tailandez, bazat pe un caz real, din 2006, în care nişte poliţişti au ucis câţiva traficanţi de droguri şi s-au confruntat cu o serie de întâmplări bizare provocate de unul dintre infractori, un fost poliţist devenit criminal feroce, înzestrat cu abilităţi necromantice. El reuşise să scape din închisoare cu ajutorul unui paznic, căruia îi putea controla gândurile.

The Necromancer – Trailer

3. Wolf Creek (2005)

Distribuţie: John Jarratt, Cassandra Magrath

Regie: Greg Mclean

Filmul este bazat pe fapte reale şi reda cazul a două tinere britanice, pasionate de drumeţii, care se pregătesc pentru o călătorie cu maşina, alături de un australian. Cei trei pornesc la drum şi dacă iniţial traseul este monoton, problemele apar şi se ţin lanţ imediat ce ei ajung în parcul naţional Wolf Creek. După ce maşina li se strică şi rămân blocaţi în pustietate, cunosc un bărbat „binevoitor” care îi ajută să îşi continue drumul. La un moment dat, ei poposesc într-un loc retras, unde fac focul şi adorm. Dimineaţa, tinerii se trezesc drogaţi şi separaţi unul de celălalt, iar mai târziu îşi dau seama că misteriosul bărbat care îi ajutase nu era nici pe departe un tip plăcut.

Wolf Creek – Trailer

2. Martyrs (2008)

Distribuţie: Juliette Gosselin, Robert Toupin

Regie: Pascal Laugier

Tânăra Lucie porneşte în căutarea celor care au abuzat de ea în copilărie şi încearcă să se răzbune pe aceştia cu ajutorul prietenei ei, şi ea victimă a abuzurilor sexuale. Cele două păşesc însă pe un tărâm teribil al depravării, în care ajung victimele propriilor deziluzii. Totul culminează cu momentul în care prietena lui Lucie va experimenta aceeaşi senzaţie pe care aceasta o simţise la vârsta de 12 ani, când căzuse pe mâinile monştrilor care o mutilaseră psihic.

Martyrs – Trailer

1. Cannibal Holocaust (1980)

Distribuţie: Robert Kerman, Francesca Ciardi

Regie: Ruggero Deodato

Este un film şocant şi controversat, în regia lui Ruggero Deodato, filmat în pădurea Amazonului. Acesta prezintă povestea unui antropolog care iniţiază o acţiune de salvare într-o junglă sud-americană, pentru a afla ce s-a întâmplat cu o echipă de patru tineri care dispăruseră cu două luni în urmă, în timp ce filmau un documentar despre triburile canibale. Harold Monroe porneşte pe urmele acestora şi le găseşte rămăşiţele precum şi o parte din materialele pe care ei le înregistraseră pentru documentar. Profesorul afla astfel că tinerii îşi realizaseră documentarul torturând aborigenii din jungla amazoniană şi descoperă totodată în ce moduri oribile şi-au pierdut vieţile.

Cannibal Holocaust – Trailer