TOP 10 – Castele fascinante din lume! Branul se află printre ele!

De: Dragos Tanase / 18.03.2014, 14:15
Castelele sunt locuri care au fascinat și vor fascina întotdeauna. Aceste clădiri impunătoare sunt printre cele mai populare vestigii din lume.

Poveștile cu prinți și prințese, istoria bogată a locurilor, dar și arhitectura spectaculoasă a acestora i-au determinat pe mulți turiși să le treacă pragul sau… porțile!

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

Fă și tu un tur virtual al celor mai fascinante castele din lume, din care Branul nu lipsește!

LOCUL 10: Castelul Hearst, SUA

Hearst Castle este, de fapt, un conac american din California, SUA, construit între 1919 și 1947 pentru magnatul William Randolph Hearst. După moartea sa, castelul a fost donat Statului lși este considerat monument istoric.

LOCUL 9: Castelul Himeji, Japonia

Castelul Himeji, din Japonia, a fost construit ca o fortăreață în 1333, iar în 1346 a fost reconstruit. Este o alternativă inedită la clasicele castele din piatră.

LOCUL 8: Castelul Egeskov, Danemarca

Castelul Egeskov este localizat în Danemarca, fiind înconjurat de apă. Egeskov este unul din cele mai bine păstrate castele din Europa construite în epoca Renascentistă.

LOCUL 7: Fortul Mehrangarh, India

Mehrangarh este unul dintre cele mai mari forturi din India. Construcția a început în 1459, dar au fost adăugate încăperi și porți… multe sute de ani după.

LOCUL 6: Castelul San Felipe de Barajas, Columbia

Castelul San Felipe de Barajas este o fortăreață de piatră din Cartagena, Columbia, fiind construită de spanioli în anul 1536.

LOCUL 5: Castelul Bran, România

Castelul Bran este monument istoric, fiind situat în Pasul Bran-Rucar, la 30 km de Brașov. Faimosul castel românesc este numit de străini „Castelul lui Dracula”, deși Vlad Țepeș nu și-a stabilit niciodată reședința în el.

LOCUL 4: Castelul Qal”at al-Bahrain, Bahrain

Qal”at al-Bahrain este un sit arheologic și e cunoscut mai mult sub denumirea de Fortul „Bahrain Fort”.

LOCUL 3: Castelul Swallow”s Nest, Ucraina

Swallow”s Nest este construit în 1912, pe marginea unei stânci cu vedere spre peninsula Crimeea din Ucraina, aflată în centrul atenției mondiale, în aceste zile. Mulți ar spune Peninsula Crimeea din… Rusia!

LOCUL 2: Castelul Predjama, Slovenia

Acest castel este construit în stânca unui munte din Slovenia, în anul 1570, după ce un cutremur de mare intensitate l-a distrus pe cel de dinaintea lui.

LOCUL 1: Castelul Edinburgh, Scoția

Castelul Edinburgh este o fortăreață istorică, care domină orizontul orașului omonim din Scoția. Este construit pe stânca Castle Rock, încă din secolul al XII-lea.