TOP 10: Cei mai buni tineri fotbaliști de urmărit la Campionatul Mondial

Apropo.ro / 06.06.2014, 13:30
Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia stă să înceapă, iar competiția sud-americană reprezintă o bună oportunitate pentru jucătorii tineri de a se remarca.

Între 12 iunie și 13 iulie, toate privirile microbiștilor vor fi îndreptate către Brazilia, acolo unde are loc a 20-a ediție a Campionatului Mondial de fotbal. Mulți jucători tineri vor căuta să se afirme, însă rămâne de văzut și câți vor reuși.

10. Joel Campbell – Costa Rica

Joel Campbell

Atacantul costarican de nici 22 de ani aparține de Arsenal Londra, dar în sezonul 2013-2014 a evoluat, sub formă de împrumut, la Olympiakos Pireu. A reușit opt goluri și 12 pase decisive pentru gruparea greacă și rămâne în memorie grație golului senzațional marcat împotriva lui Manchester United, în UEFA Champions League.

9. Memphis Depay – Olanda

Memphis Depay

Aripa olandeză de 20 de ani a avut un sezon excepțional în tricoul lui PSV Eindhoven. A marcat 12 goluri și a reușit opt pase decisive în cele 32 de meciuri jucate. A debutat de curând pentru naționala Olandei și a demonstrat că merită un loc în lotul pentru Campionatul Mondial. Louis van Gaal, selecționerul Olandei, este un mare fan al lui Depay și a anunțat, deja, că și-l dorește la Manchester United, după ce va prelua gruparea engleză.

8. Mateo Kovacic – Croația

Mateo Kovacic

Puștiul minune al lui Internazionale Milano este cunoscut, deja, pentru abilitatea de a acoperi terenul între cele două careuri, dar și pentru dribling și modul în care reușește să blocheze adversarii. A avut un sezon excelent în tricoul grupării italiene, iar la Campionatul Mondial va fi omul decisiv care leagă apărarea croată de atac.

7. Serge Aurier – Coasta de Fildeș

Serge Aurier

Naționala Coastei de Fildeș este cunoscută pentru fotbaliștii de atac precum Didier Drogba sau Salomon Kalou. Dar Mondialul din Brazilia va reprezenta o bună oportunitate de a se remarca fundașul dreapta Serge Aurier. Echipierul lui Toulouse a reușit șase goluri și șase pase decisive în sezonul 2013-2014 și este cunoscut pentru rezistența la efort și pentru centrările excelente.

6. Ross Barkley – Anglia

Ross Barkley

Comparat de Roberto Martinez, antrenorul său de la Everton, cu legendarul Paul Gascoigne, Barkley a reușit, la 20 de ani, să marcheze șase goluri în 34 de meciuri jucate pentru echipa de club, în sezonul 2013-2014. Este cunoscut pentru dribling și abilitățile de a marca goluri din poziții dificile. Specialiștii se așteaptă ca Roy Hodgson, selecționerul Angliei, să-i acorde multe minute lui Barkley la Campionatul Mondial.

5. Julian Draxler – Germania

Julian Draxler

Naționala de fotbal a Germaniei este cunoscută drept una dintre cele mai puternice din lume. Au câțiva jucători de renume mondial, dar și mai mulți fotbaliști tineri care abia așteaptă să se facă remarcați. Unul dintre aceștia este Julian Draxler, deja starul lui Schalke 04. Fotbalistul de nici 21 de ani a marcat șase goluri și a reușit 12 pase decisive în cele 38 de meciuri jucate pentru formația din Gelsenkirchen. Tânărul mijlocaș este cunoscut drept un fin dribleur și are deja 11 selecții în naționala de seniori a Germaniei.

4. Raheem Sterling – Anglia

Raheem Sterling

La 19 ani, echipierul lui Liverpool este deja un fenomen. A reușit 10 goluri și opt pase decisive în 34 de meciuri jucate pentru vicecampioana Angliei, iar specialiștii îl văd drept fotbalistul care poate să facă diferența în favoarea Angliei, la Campionatul Mondial. În ciuda vârstei fragede, Sterling are mari șanse să fie titular încă de la meciul de debut, cel cu Italia.

3. Raphael Varane – Franța

Raphael Varane

Deși are doar 21 de ani, Raphael Varane nu mai are nevoie de nicio prezentare. A avut evoluții fantastice în ultimii doi ani, pentru Real Madrid și este considerat drept unul dintre oamenii de bază ai naționalei Franței. Rămâne de văzut cum va evolua pentru naționala Franței, la un asemenea nivel, în condițiile în care a adunat doar cinci selecții până acum.

2. Romelu Lukaku – Belgia

Romelu Lukaku

Belgia este una dintre favoritele Campionatului Mondial, cu șanse reale de a ajunge cel puțin până în faza sferturilor de finală. Iar omul cu golul ar trebui să fie Romelu Lukaku, jucătorul împrumutat de Chelsea la Everton în sezonul 2013-2014. Abia a împlinit 21 de ani, dar Lukaku are, deja, cifra incredibile. A marcat 16 goluri în 33 de meciuri jucate pentru Everton și are deja nouă goluri în 29 de selecții la naționala Belgiei. Lukaku a reușit recent un hattrick împotriva Luxemburgului și este cotat cu șanse serioase să devină golgeterul Campionatului Mondial.

1.    Paul Pogba – Franța

Paul Pogba

Crescut de Manchester United, în perioada 2009 – 2012, Pogba a ajuns la Juventus Torino, după ce a refuzat prelungirea contractului cu gruparea de pe Old Trafford. În cei doi ani petrecuți la Juventus, Pogba a avut un rol important, reușind 14 goluri și 22 de pase decisive în cele 89 de meciuri jucate. Este considerat un jucător vital pentru naționala Franței, succesul liniei mediene depinzând de el în măsura în care Franck Ribery a acuzat probleme medicale.