Top 10: Cei mai răi conducători din istoria omenirii

Apropo.ro / 27.12.2013, 12:00
Tări din lumea întreagă au avut parte de conducători care s-au dovedit a fi extrem de răi în deciziile luate în timp, dar care au rămas și în istorie.

Care să fie cel mai rău conducător dintre toți? Un rege precum Napoleon care a condus spre moarte sute de mii de oameni? Președintele american George W. Bush care s-a folosit de toate mijloacele să câștige pe plan politic? Președintele asiatic Ferdinand Marcos care a delapidat miliarde de dolari și și-a adus țara în faliment? Monștrii secolului 20 Stalin și Hitler?.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Vedem cum stă treaba în cele ce urmează, deși ei sunt doar o mică parte din cei care au instrat în istorie:

10. Robert Mugabe

Robert Mugabe

Ales președintele statului Zimbabwe, Mugabe a torturat numeroase persoane pe care le-a considerat instigatoare și oponenți ai regimului său. El a adus la tăcere și jurnaliștii în cele două mandate ale sale.

9. Bashar Al-Assad

Bashar Al-Assad

Bashar este cunoscut drept un lider oribil, ce a privat cetățenii Siriei de necesitățile de bază. Este direct responsabil al represaliilor violente. La alegerile din 2007, Bashar s-a folosit de foțele poliției secrete – Mukhabarat, pentru a lovi în populație. Cei considerați activiști politici au fost torturați, uciși sau dați dispăruți.

Încă din 2011, armata siriană și serviciile de securitate se folosesc de tancuri și rachete pentru a-i ține în frâu pe oponenți, dar și pe ceilalți cetățeni obișnuiți.

8. Omar Al-Bashir

Omar Al-Bashir

Mareșalul Omar Hassan Ahmad Al-Bashir este președintele Sudanului și conducătorul Congresului Național. A luat funcția de putere în 1989. Omar este căutat de Curtea Criminală Internațională pentru crimele de război și crimele comise împotriva umanității, mai ales din regiunea Darfur. Cu toate acestea, el călătorește nestingherit și liber în țările unde are imunitate.

Multă lume crede că a fost înlăturat de la putere din 2003 ca rezultat al campaniei militare impotriva rebelilor Darfur.

7. Francisco Franco Bahamonde

Francisco Franco Bahamonde

Ales dictator al Spaniei în 1939, Franco a fost celebru pentru modul în care tortura oamenii. Mai mult, el a devenit regent de facto al regatului Spaniei din 1947 și până în 1975. El se autointitula „Conducător al Spaniei, prin grația lui Dumnezeu”.

6. Than Shwe

Than Shwe

Senior secretarul Burmei Than Shwe a fost conducătorul juntei militare încă din 1992. Burma este unul dintre cele mai sărace state din Asia. (Filmul Rambo IV a fost filmat acolo). Than a interzis salvarea și ajutorarea victimelor ciclonului Nargis din 2 mai 2008. Acesta a fost considerat cel mai grav dezastru natural din istoria țării.

5. George H. W Bush

George H. W Bush

A fost al 41-lea președinte al SUA. George este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai nepotriviți conducători din pricina politicii sale privind economia și a ideilor pe care le-a implementat. Acestea au condus spre creșterea bruscă a datoriilor naționale.

4. Regina Ranavalona I a Madagascarului

Regina Ranavalona I a Madagascarului

Cunoscută drept și Regina cea Crudă din Madagascar, La fel ca și Mao Zedong din China, regina Ranavalona I a fost responsabilă de uciderea a peste un milion de oameni. A aranjat să fie omorâți circa 10.000 de oameni într-o săptămână. Ea a ucis toate rudele soțului defunct.

3. Ariel Sharon

Ariel Sharon

Ariel Sharon a fost prim-ministru al Istraelului din 2001-2006. Din 4 ianuarie 2006 el se află în stare de comă în urma unei hemoragii cerebrale.

Despre el se știe că a ordonat ca Yasser Arafat să nu fie ucis. Ariel a fost văzut ca singurul responsabil al declanșării celei de-a doua Infatide. De numele lui mai sunt legate și masacrele de la Chatila și Sabra.

2. Regina Maria I a Angliei

Regina Maria I a Angliei

Denumită și Maria Cea Sângeroasă, pentru că în timpul domniei sale aproximativ 300 de opozanți credincioși și-au găsit sfârșitul. Tot ea este responsabilă și de moartea lui Lady Jane. Se spune că tot în timpul domniei reginei, Anglia a pierdut câteva teritorii în fața Franței.

1. George W. Bush

George W Bush

Juniorul Bush a fost ales în anul 2000 ca cel de-al 43-lea președinte al SUA. Motivul pentru care el se află pe această listă este acela că era un om politic slab și neinspirat în hotărâri. Majoritatea cetățenilor sunt de părere că el este responsabil pentru o mare parte a violențelor existente astăzi, la nivel mondial.