TOP 10: Cele mai bizare produse exclusiv feminine

Apropo.ro / 30.06.2014, 13:00
Trăim vremuri în care cuvântul "discriminare" este tot mai folosit, dar încă există numeroase zone dedicate numai anumitor persoane.
Iar unele zone sau produse sunt exclusiv feminine, semn că reprezentantele sexului frumos încă au nevoie de mai multă atenție decât bărbații.
 
1. Locuri de parcare special pentru femei
 
 
În SUA există locuri de parcare speciale pentru gravide, dar Coreea de Sud a dus noțiunea la un cu totul alt nivel. În încercarea de a transforma orașul Seul într-unul mai prietenos pentru femei, oficialitățile au decis să cheltuie 100 de milioane de dolari pentru a crea locuri de parcare special pentru femei. Există mii de astfel de locuri de parcare trasate cu roz, mai largi și mai lungi decât un loc de parcare normal. De asemenea, locurile de parcare destinate femeilor sunt situate mai aproape de scări sau ascensoare. Locuri de parcare special create pentru femei există și în alte orașe din Germania, China, Kuweit, Malaezia, Indonezia, Austria și Italia.
 
2. Computerele doar pentru femei
 
 
În 2012, compania japoneză Fujitsu a lansat pe piață calculatorul dedicat exclusiv femeilor. Ultrabook-ul „Floral Kiss” a fost creat de mai multe angajate ale companiei, obiectivul acestora fiind să adauge un strop de eleganță calculatoarelor. Ultrabook-ul este disponibil în trei culori diferite, „alb elegant”, „roz feminin” și „castaniu de lux”. Carcasa are inserții aurii și un zăvor creat special pentru a fi manevrat cu ușurință de posesoarele care au unghiile făcute. Anumite taste au încorporate diamante, iar computerul are aplicații ce permit posesoarei să-și verifice constant horoscopul sau să țină un jurnal.
 
3. Femeia care și-a deschis o firmă de mutări
 
 
În 2012, Emma Lanman avea 30 de ani și lucra ca pompier în orașul natal. Totuși, la un moment dat, Emma s-a săturat de lupta cu flăcările și a decis să demisioneze. Și-a deschis o firmă de mutări unde a angajat exclusiv femei. Iar firma se bucură de un real succes, clienții fiind convinși că Emma și fetele sale au mai multă grijă de lucrurile lor. Totuși, trebuie remarcat că angajatele Emmei nu sunt chiar niște „floricele”. Ellisha joacă rugby, iar Louisa este licențiată în drept.
 
4. Expoziția dedicată exclusiv femeilor
 
 
În 2012, Muzeul de Artă Dowse, din Wellington, Noua Zeelandă, a fost implicat într-un megascandal legat de drepturile omului. În timpul unei expoziții a fost prezentat un documentar de trei minute, realizat de producătorul Sophia al-Maria. Pentru că, în timpul documentarului, apăreau femei din Qatar, de origine musulmană, cu fețele dezvelite, pregătindu-se pentru o nuntă, Sophia a solicitat reprezentanților muzeului ca documentarul să fie vizionat doar de femei, pentru a respecta tradiția. Totuși, mai mulți bărbați au făcut plângere împotriva acestei decizii, acuzându-i pe reprezentanții muzeului de discriminare. În cele din urmă, bărbații au renunțat la plângere, deși au precizat că s-au simțit ofensați din cauza discriminării.
 
5. Etaj de hotel dedicat femeilor
 
 
Reprezentanții unui hotel de lux din Copenhaga au decis să dedice un etaj întreg femeilor. Doamnele sau domnișoarele care trag aici pot găsi, în fiecare cameră de pe etaj, flori proaspete, mobilă în culori calde, reviste exclusiv feminine și toalete pline cu creme și produse de înfrumusețare. Iar Arne Bang Mikkelsen, directorul hotelului, recunoaște că etajul a fost gândit special de femei pentru femei. Ulterior, și alte hoteluri din lume au apelat la asemenea decizii, printre acestea găsindu-se hoteluri de lux din Canada, Singapore și SUA.
 
6. Vagon de metrou, dedicat femeilor
 
 
În Japonia există, de mai bine de 50 de ani, noțiunea de „hana densha” sau „trenul florilor”. Cele mai multe dintre garniturile de tren și metrou au vagoane dedicate femeilor. De obicei este vorba despre primul vagon în funcție de sensul de mers. Acestea sunt marcate corespunzător și, de cele mai multe ori, vopsite în roz. S-a luat decizia introducerii acestor vagoane din cauza numărului mare de studente hărțuite sexuale în timpul orelor de vârf, când aglomerația este maximă. Turiștii care nu au habar de ce se întâmplă și încalcă granița vagoanelor respective scapă de cele mai multe ori nepedepsiți. Dar japonezii care pătrund în sanctuarul doamnelor și domnișoarelor riscă să fie bătuți în public, până în momentul în care reușesc să schimbe vagonul sau trenul.
 
7. Taxiurile exclusiv feminine
 
 
În Londra, 10 femei sunt atacate, lunar, după ce se urcă în taxiuri fără licență. Așa că mai multe femei au pus mână de la mână și au înființat compania de taxiuri Pink Ladies. Firma deține mai multe mașini Renault Kangoo vopsite în roz atât pe exterior, cât și pe interior, pentru a putea fi observate de la distanță. Mașinile sunt conduse exclusiv de femei și dedicate clientelor. 
 
8. Lady Burger
 
 
În 2010, o companie din Coreea de Sud a lansat produsul Lady Burger, respectiv un burger dedicat exclusiv femeilor. Lady Burger este livrat în ambalaj roz și conține, pe lângă incredientele tradiționale, bucăți de morcovi.
 
9. Aplicațiile exclusiv feminine
 
 
Alison Schwartz și Alexandra Chong, două bune prietene din Londra, au lansat o aplicație specială pentru telefonul mobil. Aplicația se numește Lulu și permite doamnelor și domnișoarelor să bârfească un bărbat sau altul și, în același timp, să-și păstreze anonimatul. Interesant este că mai mulți bărbați s-au plâns că profilurile lor de Facebook au fost atacate prin intermediul Lulu. Totuși, nicio plângere nu a fost depusă până acum. 
 
10. Localul exclusiv feminin
 
 
Tot în Londra a fost inaugurat, în februarie anul acesta, KC’z Bar, un local exclusiv feminin. KC Gates, proprietara localului, a precizat că obiectivul localului este ca femeile să vină, după programul de lucru, și să se relaxeze. „Obiectivul nostru nu este să ținem bărbații la distanță, ci să punem pe primul plan dorințele femeilor. Este un local conceput de femei, pentru femei” a declarat KC Gates, la lansarea din februarie. Au existat semne de întrebare în legătură cu posibilitatea ca proprietara localului să fie acuzată de discriminare, dar aceasta susținând că își dorește doar ca femeile care vin în localul ei să se simtă bine fără a avea de a face cu avansuri nedorite.