TOP 10: Cele mai bogate femei din lume

Apropo.ro / 23.01.2012, 10:23
TOP 10: Cele mai bogate femei din lume
Australianca Gina Rinehart, mostenitoarea unui imperiu minier, ar putea deveni in curand cea mai bogata femeie din lume.

Anul trecut, Gina Rineheart, care conduce compania Hancock Prospecting, a ajuns pe prima pagina a ziarelor cand Citigroup i-a estimat averea la 11 miliarde de dolari.

Anul acesta averea Ginei Rinehart a fost estimata la 20.63 de miliarde de dolari, datorita investitiei facute de compania sud-coreana Posco in proiectul Roy Hill al afaceristei.

Gina Rinehart are trei copii care au dat-o in judecata pentru mostenire: John Hancock (36 de ani), Bianca Rinehart (33 de ani) si Hope Welker, care are 26 de ani. Al patrulea copil al miliardarei este o fata, Ginia, care va mostenii averea uriasa a familiei.

Conform Forbes, cea mai bogata femeie din lume este Christy Walton, vaduva unuia dintre fiii fondatorului Walmart, a carei avere este estimata la 26.5 miliarde de dolari.

Pe locul al doilea, cu o avere estimata la 23.5 miliarde de dolari, este Liliane Bettencourt, fiica fondatorului firmei de cosmetice L’Oreal.

Pe locul trei este Alice Walton (Walmart) cu o avere de 21.2 miliarde de dolari, iar locul al patrulea va fi ocupat anul acesta de Gina Rinehart, cu 20 de miliarde de dolari.