Top 10: Cele mai bune produse pentru ingrijire

Apropo.ro / 20.05.2008, 16:57
Ai grija de corpul tau pentru ca un lucru este sigur, un trup frumos nu va fi niciodata "out of fashion"

Toate ne dorim sa fim “la moda” dar problema e ca nu ne permitem intodeauna sa aruncam banii pe cele mai trendy “toale” si de aceea trebuie sa compensam intr-un fel.
Cum? Foarte simplu! Avand grija de corpul nostru pentru ca un lucru este sigur, un trup frumos nu va fi niciodata "out of fashion".

Cele mai bune remedii pentru o piele sanatoasa, un ten luminos si un par de invidiat sunt la indemana oricui. Trebuie doar sa ascultam sfaturile bunicii si sa le punem in aplicare.

Iata deci ce nu trebuie sa lipseasca din trusa ta de infrumusetare:

1.Uleiul de masline are o larga intrebuintare, fiind un ingredient de baza in preparatele culinare dar si in crearea produselor cosmetice. Foarte bogat in vitamine, minerale si proteine acest ulei este un izvor de sanatate si uimeste prin proprietetile sale emoliente si fortifiante. Poate fi intrebuintat pentru tonifierea si catifelarea pielii, in tratamentele pentru par dar si in tratarea unghiilor.

Deci inainte de a da banii pe produse scumpe incearca uleiul de masline si in felul acesta nu numai ca vei economisi bani dar vei vedea ca aceasta solutie este mult mai eficienta.

2. Mierea de albine este cel mai bun hidratant natural, are actiune antiiritanta fiind un remediu excelent pentru pielea uscata. Trebuie insa sa ai in vedere ca nu orice miere functioneaza, aceasta trebuie sa fie 100% naturala.

Pentru o exfoliere perfecta si o hidratare completa specialistii recomanda sa te folosesti de proprietatile terapeutice ale mierii de albine de cel putin doua ori pe saptamana.

Deoarece frigul este agresiv pentru piele, par si buze, mierea de albine este solutia cea mai ieftina si eficienta care te ajuta sa te simti frumoasa in orice anotimp.

Deci nu sta pe ganduri si rasfata-te saptamanal cu retete pe baza de miere de albine!

cafea3. Cafeaua face adevarate minuni pentru frumusetea ta. O poti folosi pentru a da stralucire parului, pentru a scapa de celulita, pentru exfolierea si tonifierea pielii dar si pe post de parfum.

Cofeina este un inamic declarat al celulitei, ea determinand indepartarea celulelor grase ce se formeaaza in special pe picioare si pe fund, raspunzatoare pentru aspectul de portocala al pielii.

4. Aloe Vera a fost considerata in antichitatea cea mai importanta planta, darul zeilor catre oameni iar cosmetica pretuieste proprietatile tonifiante ale acesteia deoarece ajuta la regenerarea celulelor si impiedica imbatranirea pielii.

Unul dintre motivele pentru care Aloe Vera a devenit atat de populara este faptul ca poseda proprietati miraculoase de hidratare a pielii. Studiile au aratat ca imbunatateste capacitatea pielii de autohidratare, ajuta la indepartarea celulelor moarte si asigura absorbtia substantelor benefice in straturile profunde ale pielii.

Substantele componente ale plantei incetinesc si chiar impiedica schimbarile degenerative ale pielii, stimuland productia de colagen si elastina.

5. Ceaiul verde este bogat in vitamina C, glucide, antioxidanti, aminoacizi, flourina si alte vitamine si saruri minerale (sulf, calciu, potasiu) fiind considerat inca din cele mai vechi timpuri un izvor de sanatate si frumusete.

Acesta reduce riscurile imbatranirii premature ale pielii redandu-i elasticitatea si staralucirea. Ceaiul verde este un bun calmant pentru tenul afectat de acnee, datorita proprietatilor sale antioxidante si anti-bacteriene.

Consumat cu regularitate iti asigura o silueta de invidiat deoarece stiumuleaza metabolismul favorizand in acest fel arderea mai rapida a grasimilor.

6. Castravetele este foarte frecvent folosit in cosmetica deoarece curata si catifelaza pielea. Folosirea lui este recomandata atat pentru tenul gras cu pori dilatați, cat si pentru cel uscat.

Pe langa actiunea de catifelare a tenului, castravetele este apreciat si pentru actiunea de indepartare a ridurilor. Prin aplicarea pe fata a feliilor de castravete, poti reduce considerabil ridurile sau le puti atenua. De asemenea acesta este foarte eficient si impotriva cercanelor dar si a pistruilor.

Datorită procentului mare de siliciu si sulf favorizeaza cresterea si intretinerea parului cat si a unghiilor.

Pentru bolile de piele sau curatarea tenului se recomanda o solutie preparata din castravete si alcool: doi castraveti se taie rondele si se lasa la macerat intr-un vas de sticla in care s-a turnat 500 ml alcool. Se poate utiliza dupa trei zile.

7. Musetelul este cunoscut pentru proprietetile terapeutice sau cosmetice. Florile de musetel se folosesc in special sub forma de infuzie – pentru ingrijirea ochilor, a tenului si a parului.

Compresele cu infuzie de musetel au efect benefic atunci cand sunt aplicate 5-10 minute pe pleoapele inrosite, congestionante si iritate de farduri sau in cazul ochilor obositi, cu cearcane pronuntate sau pungi. Musetelul inmoaie si catifeleaza pielea, pastrandu-i supletea si tineretea.

Daca ai un ten dezhidratat este indicata spalarea fetei cu infuzie de musetel in locul apei obisnuite iar pentru calmarea arsurilor provocate de expunerea la soare foloseste uleiul de musetel.

struguri8. Strugurii, ca orice fruct, sunt bogati in saruri minerale (potasiu, fosfor, calciu, fier) si vitamine (A, B). Acestia stimuleaza refacerea celulara, descongestioneaza tesuturile si au efecte remarcabile in tratarea tenurilor acneice (sucul de struguri) dar si a tenurilor imbatranite (masca), prevenind aparitia ridurilor.

9. Argila este un produs natural in compozitia caruia intra un amestec complex de substante minerale foarte bine dozate care au efecte antimicrobiene si absorbante exceptionale.

Poate fi folosita in combaterea celulitei deoarece ajuta la eliminarea toxinelor, distrugand asa-numita "coaja de portocala".

Pentru ten, argila se foloseste sub forma de masti cosmetice. Amestecata cu fructe, legume, iaurt, miere de albine, ulei de masline sau galbenus de ou, in functie de tipul de ten, pudra de argila ofera rezultate vizibile imediat dupa utilizare.

10. Portocala te ajuta la revigorarea pielii si este extrem de eficienta in indepartarea celulelor moarte de pe fata. Procedeul este cat se poate de simplu! Maseaza-ti fata cu o felie de portocala si, in cateva minute, vei avea un ten perfect curat!