Top 10: Cele mai frumoase carti despre Craciun

Apropo.ro / 24.12.2011, 17:00
Top 10: Cele mai frumoase carti despre Craciun
Daca inca nu v-ati hotarat ce cadouri sa le cumparati celor dragi de Craciun, iata cateva idei... culturale.

10. „Polar Express” de Chris Van Allsburg

„Polar Express” este povestea unui baietel care incepe sa puna la indoiala existenta lui Mos Craciun. Asa ca, in noaptea de Ajun, incerca sa pandeasca, din patul sau, momentul in care Mos Craciun avea sa apara cu sania sa. Insa, surpriza, in loc de sanie, in fata casei apare un tren magic care il duce intr-o calatorie la Polul Nord.

9. „Cutia de Craciun” de Richard Paul Evans

Povestea lui Evans a fost scrisa initial pentru fetele sale, insa a ajuns sa aiba un mare succes la publicul de toate varstele. Este menita sa reaminteasca tuturor ce inseamna Craciunul cu adevarat, care sunt valorile autentice ale sarbatorii intr-o lume in care banii si munca in exces duc la neglijarea si indepartarea celor din jur.

8. „Steaua. O poveste de Craciun” de Sergio Bambaren

Povestea se tese in jurul unui „personaj secundar” din istoria biblica a nasterii lui Iisus: animalul care a purtat-o pe Maria spre Betleem. Este o catarca, faptura nefericita, dar cu un destin iesit din comun. O istorie despre sacrificiu si salvare, care incepe de la potopul lui Noe si de la o stea de mare si ajunge pana la „steaua Magilor”. O alta parabola cu o ferma a animalelor, de data aceasta cu rezolvare sacra.

7. „Cartea de Craciun” de Sorin Lavric

Pentru tineri si pentru toti cei care vor sa ramana tineri, iata povestea, tesuta prin secole, despre sacru si profan, ritual si datina impletite in puntea vie care leaga un an de altul.

6. „Scrisori de la Mos Craciun” de J.R.R. Tolkien

Volumul cuprinde mai multe povestioare scrise sub forma unor scrisori adresate chiar copiilor autorului. Acestia primeau, in fiecare luna decembrie, scrisori de la Polul Nord in care Mos Craciun le povestea aventurile sale si ale renilor in tinutul indepartat si inzapezit.

Citeste mai multe despre Cele mai frumoase carti despre Craciun, pe StirileProTV.ro