Top 10: cele mai frumoase plaje din lume!

Apropo.ro / 19.05.2014, 12:30
Ca orice om care se respectă, când vine vara trebuie să te pregătești să ataci cum se cuvine orice plajă care îți iese în cale.

Iar dacă ai ceva bănuți puși de-o parte, ai putea încerca, anul acesta, să ajungi pe una dintre cele mai frumoase plaje din lume, având posibilitatea să alegi din lista de mai jos.

10. Phi Phi, Thailanda

Plaja Phi Phi se remarcă și prin prețul foarte bun la cazare

Pentru a ajunge pe Phi Phi, trebuie să-ți faci rezervare în avans, mai ales pentru a obține un preț bun la cazare. Phi Phi are două insule, una mai mare, Ko Phi Phi Don, și una mai mică, Ko Phi Phi Leh. Pe Ko Phi Phi Don găsiți cele mai bune restaurante, baruri și cafenele. Perioada indicată este din noiembrie până în ianuarie. Atunci se înregistrează cele mai multe zile cu cer senin și apă liniștită. Vremea este plăcută, dar umiditate vă face să transpirați mult.

9. Tenerife, Insulele Canare

Aflate aproape de Ecuator, Insulele Canare oferă vizitatorilor o vreme constantă aproape în fiecare zi a anului. Tenerife este cea mai mare componentă a Arhipelagului Insulelor Canare. Se laudă în special cu reciful natural. Temperatura maximă variază între 20 și 25 de grade Celsius, aproape în fiecare zi, iar temperatura apei se menține undeva la 19-22 de grade Celsius. E de preferat să mergeți în luna mai sau în luna noiembrie, dacă nu vă place îmbulzeala.

8. Boracay, Filipine

Boracay se laudă în special cu „plaja albă” situată pe coasta de Vest, între orașele Angol și Balabag. Apa este limpede, iar nisipul este mai strălucitor ca nicăieri. Există peste 350 de unități de cazare cu peste 2.000 de camere disponibile. Aveți posibilitatea să găsiți cazare pe orice gust, de la hostel la cinci stele. Boracay are o mulțime de restaurante, baruri, puburi și cluburi de noapte deschise aproape non-stop.

7. Natadola Beach, Fiji

Surprinzător, în Fiji temperatura medie este una ridicată, dar niciodată nu se ating temperaturi extreme. Natadola Beach este situată pe insula principală, Viti Levu, și are un nisip alb deosebit de frumos. Natadola Beach oferă peisaje naturale superbe, dar și o groază de activități cu care puteți să vă umpleți timpul liber, de la snorkeling la călărie. Dacă îți place vremea uscată, mergi din mai în octombrie. Dacă ești un fan al umezelii, mergi din noiembrie în aprilie.

6. South Beach, Florida

În South Beach ai posibilitatea să-ți faci de cap la greu, astfel că plaja în mod sigur îți va rămâne în minte. South Beach este mai degrabă o experiență socială decât o plajă propriu-zisă, chiar dacă și condițiile de a sta la soare sunt dintre cele mai bune. Amatorii de petreceri preferă să meargă în South Beach din noiembrie și până în aprilie, perioadă în care în multe alte zone este foarte frig.

5. Negril, Jamaica

Nisipul din Negril este foarte fin

Negril este o plajă foarte apreciată mai ales grație nisipului foarte fin și a temperaturii care se menține constantă. Negril are 11 kilometri de plajă, restaurante pe malul apei și un nisip atât de fin încât te vei ruga să fii adoptat de gazdele tale jamaicane. Este de preferat să mergeți în perioada iunie – septembrie, când zona nu este atât de aglomerată, iar prețul la cazare este cu 30% mai mic decât în alte perioade ale anului.

4. Surfer”s Paradise, Australia

Milioane de vizitatori ajung în Gold Coast (Australia) pentru surf, înot, surf, petreceri și încă o repriză de surf. În afară de plajă, vizitatorii se pot bucura de numeroase atracții și parcuri naturale. Și dacă nu obosești după o zi de distracții, ia cu asalt un club de noapte, un bar sau un cazino. Cea mai aglomerată perioadă a anului este din decembrie până în februarie. În cele trei luni amintite, soarele este dogoritor așa că nu uita de crema de protecție.

3. Cancun, Mexic

Cancun se laudă cu câteva dintre cele mai mari plaje din lume. În plus, stațiunea mexicană oferă de toate pentru toți, dar mai ales cazare de lux și petreceri non-stop (în special în februarie și martie, când în Cancun descind cei mai mulți dintre studenții americani). Interesant este că acesta era, pe vremuri, unul dintre cele mai liniștite orașe de pe coasta Yucatan. Cancun are peste 250 de zile cu soare pe an și este de evitat doar în septembrie și octombrie, când intervine sezonul furtunilor.

2. Waikiki, Hawaii

Este una dintre cele mai cunoscute plaje din lume. Se află pe insula Oahu, are un farmec aparte și oferă posibilitatea ca turiștii de rând să se bronzeze, cot la cot, cu vedete de prim rang. Temperatura oscilează în jur de 30 de grade. Sezonul ideal este de la mijlocul lui decembrie până la sfârșitul lui martie. Poți foarte bine să mergi și din aprilie până în decembrie, mai ales că găsești reduceri semnificative la absolut orice.

1. Copacabana, Brazilia

Copacabana este cea mai renumită plajă din lume

Este considerată cea mai faimoasă plajă din lume. Măsoară cam 4,5 kilometri și este situată în dreptul zonei rezidențiale din Rio de Janeiro. Orașul este plin de centre comerciale, cinematografe, case de modă și magazine de bijuterii. Vara ține din decembrie până în februarie, în această perioadă înregistrându-se temperaturi cuprinse între 25 și 35 de grade Celsius. Plaja arată ca la o paradă, numeroase tineri și numeroși tineri extrem de atrăgători jucând, de dimineața până seara, volei și alte sporturi de profil.