Top 10 cele mai frumoase și bogate femei musulmane din lume

De: Mihaela Enache / 21.10.2013, 11:00
Se spune că o femeie care este și bogată și frumoasă este cea mai norocoasă. Iată câteva astfel de femei din lumea musulmană; acestea sunt bogate prințese sau regine. Cele mai multe dintre ele rămân acoperite de voal, astfel încât lumea nu știe cu adevărat cum arată.

Frumusețea lor poate face de rușine actrițele de la Hollywood. Acestea fac parte din familii bogate și regale își mențin hegemonia peste averi.

Unele dintre ele conduc companii în valoare de miliarde, altele dețin propriile bănci. Apoi, sunt cele care doar conduc afacerile familiei.

 

1. Alteța Sa Prințesa Ameerah Al Taweel din Arabia Saudită

Alteța Sa Prințesa Ameerah Al Taweel din Arabia Saudită

Prințesa Arabiei Saudite și filantropa Prințesă Ameera Al Taweel s-a născut la data de 6 noiembrie 1983. Ea este soția prințului Al Waleed bin Talal, membru al familiei regale saudite.

Al Waleed, om de afaceri de 58 de ani, este cotat ca fiind printre 26 cei mai bogați oameni din lume de către revista Forbes, cu o valoare netă de mai mult de 20-25 de miliarde de dolari. Unul dintre cei mai influenți arabi, prințul este fondatorul și proprietarul Companiei Kingdom Holding.

 

2. Regina Rania a Iordaniei

Regina Rania a Iordaniei

Soția lui Prince Abdullah al II-lea  și Regină a Iordaniei, Rania Al Abdullah s-a născut pe 31 august 1970. Soțul ei, Abdullah II ibn Al – Hussein, de 51 de ani, este regele Regatului Iordaniei Hashmite și a urcat pe tron ​​în 1999.

Deși Regele Abdullah nu și-a aclamat averea public, aceasta poate fi cuantificată prin faptul că a cheltuit mai mult de un miliard de euro numai în realizarea parcului cu tema Star Trek. The Harpers și revista Queen au clasat-o pe Rania ca cea mai frumoasă regină consoarta în 2011.

 

3. Prințesa Hajah Hafizah Sururul Bolkiah al Bruneiului

Prințesa Hajah Hafizah Sururul Bolkiah al Bruneiului
 
Fiica Sultanului Bruneiului, Hassanal Bolkiah, Printesa Bolkiah s-a născut pe 12 martie 1980. Tatăl ei, sultanului din Bruneiului, a fost cotat ca fiind cel mai bogat om din lume în 1997de Forbes.
 
Sultanul deține un strat Rolls – Royce acoperit cu aur de 24K, printre alte 7.000 de mașini. El deține cea mai mare reședință din lume, un palat cu 1700 de camere. Sultanul a cheltuit 20 de milioane de dolari pe nunta fiicei sale. Prințesa Bolkah este căsătorită cu YAM Pengiran Anac Haji Mohammad Ruzaini.

 

4. Alteța Sa Regală Prințesa Lalla Salma din Maroc

Alteța Sa Regală Prințesa Lalla Salma din Maroc
 
Soția regelui Mohammed al VI-lea , Prințesa Lalla s-a născut ca fiica unei profesoare de școală la 10 mai 1978. Prima recunoaștere publică a reginei consoarte a Marocului și mamă a doi copii, regina Maxima menține un profil scăzut în ciuda faptului că este prima doamnă.
 
Bugetul de funcționare de zi cu zi al soțul ei, , regele din Marocului, în vârstă de 50 de ani, este estimat la 960.000 dolari de Forbes. Averea sa este raportată la aproximativ 2,5 miliarde de dolari.

 

5. Sheikha Maitha bint Mohammed bin Rashid Al Maktoum din Dubai

Sheikha Maitha bint Mohammed bin Rashid Al Maktoum din Dubai
     
Sheikha din Dubai, atletă de karate și taekwondo, s-a născut la 5 martie 1980. Ea este fiica lui Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, prim-ministru și vice-președinte al Emiratelor Arabe Unite (EAU) și monarh constituțional din Dubai.
     
Sheikh are toate birourile din anul 2006. Averea familiei Sheikh este estimată la peste 40 de miliarde de dolari. Sheikha Maitha a câștigat medalia de argint în 2006 Jocurile Asain, reprezentând Emiratele Arabe Unite.

 

6. Sheikha Hanadi Bint Nasser Al Thani din Qatar

Sheikha Hanadi Bint Nasser Al Thani din Qatar

Bancher, investitor și antreprenor imobiliar, Sheikha Hanadi este una dintre cele mai de succes femei de afaceri în economia Qatarului. Pe lângă faptul că este consilier special la Standard Chartered Bank, ea este CEO al proiectului de dezvoltare Al Waab City Real Estate.

Hanadi este CEO adjunct al Nasser bin Khaled Al Thani & Sons Group , de asemenea. Deși Hanadi nu a divulgat, averea familiei Thani este aproximată la mai mult de 15 miliarde de dolari.

 

7. Prințesa Fathima Kulsum Zohar Godabari din Arabia Saudită

Prințesa Fathima Kulsum Zohar Godabari din Arabia Saudită
     
Odată prințesă roială, Fathima Kulsum este acum oficial o regină a Arabiei Saudite. Aparținând de una din cele mai bogate familii regale din lume, ea este soția lui Sheikh Avdi Al Muhammad .
     
Niciodată dezvăluită înainte, frumusețea ei enigmatică fost întotdeauna bine ascunsă. Cu toate acestea, acum fața ei mult râvnit este liberă, câteva poze cu ea fiind publicate pe Internet. Arabia Saudită este cea mai bogată națiune OPEC, cu 39% din rezervele de petrol OPEC.

 

8. Sultanah Nur Zahirah de Terengganu (Malaysia)

Prințesa Fathima Kulsum Zohar Godabari din Arabia Saudită
     
Regina Nur Terengganu este soția regelui Al – Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin. Ea s-a născut pe 7 decembrie 1973, și a fost a 13-a regină consoartă a Malaeziei (2006-2011).
     
Familia Majestății Sale nu a dezvăluit averea familiei lor; cu toate acestea, din diverse surse, bogăția lor este aproximată la peste 15 miliarde de dolari.

 

9. Alteța Sa Regală Prințesa Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah din Brunei

Alteța Sa Regală Prințesa Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah din Brunei
     
A doua fiică și al patrulea copil al Sultanului Bruneiului, Hassanal Bolkiah s-a născut la 16 martie 1976. Prințesa Majeedah, mama unui fiu, s-a căsătorită cu Khairul Khalil, un Executive Officer nobil și în prezent asistent la Biroul Primului Ministru. Cuplu s-a căsătorit în iunie 2007.
     
Tatăl lui Majeedah, sultan din Brunei, a fost cel mai bogat om din lume în 1997 și este foarte pasionat de aur.

 

10. Sheikha Mozah Bint Nasser Al-Missned din Qatar

Sheikha Mozah Bint Nasser Al-Missned din Qatar
     
Sheikha Mozah este a doua din cele trei neveste ale șeicul Hamad bin Khalifa Al Thani, fostul Emir al Statului Qatar. Născută în 1959, ea este căsătorită cu HH Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani al Qatarului, în vârstă de 61 de ani.
     
Valoarea netului lui Sheikh Hamad este estimată a fi de mai mult de de 7 miliarde lire. O națiune cu rezervele vaste de gaze naturale și petrol, Qatarul se numără printre țările cu cel mai mare venit pe cap de locuitor din lume.