TOP 10: Cele mai populare parcuri de distracții

Apropo.ro / 02.06.2014, 11:30
Cei mai mulți dintre noi se pregătesc deja de vacanță și, dacă nu v-ați planificat nimic concret, vă invităm să încercați măcar unul dintre cele 10 parcuri de distracții prezentate mai jos.

Evident, acțiunea nu este una ieftină, dar rezultatul este pe măsură, distracția și voia bună fiind prezente indiferent dacă mergeți la Disneyland Paris sau la Lotte World din Seul.

10. Lotte World – Seul (Coreea de Sud)

Lotte World este vizitat de peste 6,5 milioane de turiști anual. Are două secțiuni distince. O insulă artificială intitulată „Magic Island” și o parte acoperită, „Adventure”, ce reprezintă, practic, cel mai mare parc de distracții acoperit din lume. „Magic Island” are monorail, mall-uri, hotel, muzeu și cinematograf. „Adventure” este așezată pe patru niveluri diferite și are zone cu diferite teme, de la Underland și Conquistador până la Aventurile lui Sindbad. De asemenea, în „Adventure” găsiți unul dintre cele mai spectaculoase roller-coaster-e în care ai în permenanță senzația că te lovești.

9. Disneyland Hong Kong – Hong Kong

Deținut de Hong Kong International Theme Parks, Disneyland Hong Kong este vizitat de circa 6,7 milioane de turiști anual. Pentru a preveni decăderea culturală, proprietarii au îmbinat utilul cu plăcutul și au scos la înaintare numeroase costumații și personaje tradiționale. De asemenea, construcția se raliază la cerințele feng shui. De exemplu, la intrare există o cotitură construită în așa fel încât energia pozitivă să nu se scurgă în Marea Chinei de Sud. Parcul este divizat în șapte zone cu diferite teme. În momentul în care intră într-o zonă, nu mai auzi sau vezi ce se întâmplă în celelalte șase zone. Cele șapte zone sunt: Main Street USA, Adventureland, Fantasyland, Tomorrowland, Toy Story Land, Grizzly Gulch și Mystic Point.

8. Everland – Yongin (Coreea de Sud)

Everland a fost deschis în 1976 și este cel mai mare parc de distracții din Coreea de Sud, fiind vizitat de 6,85 milioane de turiști. Everland este controlat de reprezentanții Samsung și are, printre altele, hipodrom, grădină zoologică și parc acvatic. În 2006 a fost inaugurat T Express, primul și cel mai mare roller coaster din Coreea de Sud. În 1985 a fost inaugurată Jigu Maul, zonă ce presupune o plimbare cu barca de-a lungul căreia vizitatorii au ocazia să urmărească scene și costume din peste 18 țări diferite.

7. Ocean Park Hong Kong – Hong Kong

Ocean Park este unul dintre cele două mari parcuri de distracții din Hong Kong, alături de Disneyland Hong Kong. A fost inaugurat în 1977, are peste 80 de atracții și este vizitat de cel puțin 7,4 milioane de turiști anual. Este împărțit în două zone mari, Tărâmul de Sus și Tărâmul de Jos, despărțite de un munte. O telecabină face legătura între cele două zone, parcurgând în jur de 1,6 kilometri. Ocean Park este renumit și pentru că este prima instituție din lume unde s-a reușit inseminarea artificială la delfini.

6. Universal Orlando Resort – Orlando (SUA)

Deținut de Universal Studios Recreation Group, Universal Orlando Resort este vizitat anual de peste 8 milioane de turiști. Nu întotdeauna parcul s-a bucurat de un asemenea succes. Din 2010, de când a fost inaugurată zona „Wizarding World of Harry Potter”, parcul a început să aibă cu 29% mai mulți turiști anual. „Insulele Aventurii”este zona în care micuții pot explora „Continentul Pierdut”, „Jurassic Park” sau „Laguna Animată”.

5. Universal Studios Japan – Osaka (Japonia)

Inaugurat în 2001, Universal Studios Japan este vizitat anual de aproape 10 milioane de turiști. Cei mai mulți dintre aceștia provin din alte țări asiatice. Parcul este împărțit în nouă zone diferite: New York, Hollywood, San Francisco, Jurassic Park, Snoopy Studios, Hello Kitty Fashion Avenue, Sesame Street Fan Zone, Lagoon, Water World și Amity Village. Anul acesta va fi inaugurată cea de-a 10-a zonă, parcul urmând să aibă propria „Wizarding World of Harry Potter” în speranța că încasările vor crește.

4. Disneyland Paris – Marne-la-Vallee (Franța)

Este împărțit în două zone separate: Disneyland Park (11,2 milioane de vizitatori anual) și Walt Disney Studios Park (4,8 milioane de vizitatori anual). Are la bază originalul Disneyland din Anaheim, California, și pune accent, evident, pe celebrele personaje ale lui Walt Disney. A fost inaugurat în 1992, sub titulatura de Euro Disneyland, dar în 1994 s-a renunțat la titulatura de Euro din considerente financiare. De remarcat că Disneyland Park este împărțit, la rândul lui, în cinci zone separate – Main Street USA, Frontierland, Adventureland, Fantasyland și Discoveryland, și are în total 49 de atracții.

3. Tokyo Disney Resort – Tokyo (Japonia)

Alcătuit din două zone separate, Tokyo Disneyland și Tokyo DisneySea, Tokyo Disney Resort este vizitat anual de 27,4 milioane de vizitatori. A fost primul Disney Resort deschis în afara SUA, în 1983. Este singurul parc de distracții Disney care nu este deținut parțial sau în totalitate de Walt Disney Company, fiind patronat de Oriental Land Company. Atât Tokyo Disneyland, cât și Tokyo Disney Sea sunt împărțite în câte șapte zone diferite. Tokyo Disney Sea este considerat cel mai scump parc tematic construit vreodată, prețul fiind estimat la circa 4 miliarde de dolari. De asemenea, a fost și parcul tematic ce a ajuns cel mai rapid la 10 milioane de vizitatori, această barieră fiind atinsă la 307 zile de la inaugurare.

2. Disneyland Resort – Anahem, California (SUA)

Considerat de mulți drept „cel mai fericit loc de pe pământ”, Disneyland Resort are, anual, 23,8 milioane de vizitatori. A fost primul parc de distracții inaugurat de compania Walt Disney, în 1955, fiind construit sub atenta supraveghere chiar a lui Walt Disney. Este considerat cel mai vizitat parc de distracții din lume în condițiile în care, în total, peste 650 de milioane de oameni i-au trecut pragul. Se bazează pe zone ultra cunoscute precum „It”s a Small World”, „Space Mountain” sau „Treasure Island”.

1.    Walt Disney World Resort – Lacul Buena Vista, Florida (SUA)

Walt Disney World Resort este mama tuturor parcurilor de distracții. De asemenea, este considerată și cea mai vizitată stațiune din lume, fiind călcată de peste 52,5 milioane de turiști anual. Disney World cuprinde 24 de hoteluri, patru parcuri de distracții mai mici, două parcuri acvatice, patru terenuri de golf și alte numeroase zone de recreere. Are renumele de „cel mai magic loc de pe Pământ” și depășește absolut orice record pe care vi-l puteți imagina, în materie de zone de distracție, în condițiile în care vorbim de o stațiune de trei ori mai mare decât Bucureștiul.