Top 10 cele mai scumpe case din lume (Poze)

De: Marian Andrei / 06.10.2014, 09:30
Cea mai scumpa casa din lume valoreaza nu mai putin de ... un miliard de dolari, dublu fata de urmatoarea clasata. In top se regaseste si Castelul Bran sau Castelul lui Dracula, cum este supranumit de straini.

Overseaspopertymall.com, un blog international care prezinta oportunitati de investitii in domeniul imobiliar, a facut un top al celor mai valoroase proprietati din lume. Spre mandria noastra, in top intra (e drept, pe ultima pozitie) si castelul Bran sau, cum este cunoscut de straini – Castelul lui Dracula, avand o valoare estimata de 135 de milioane de dolari.

E drept, valoarea castelului Bran nu se poate compara nici pe departe cu cea a celei mai scumpe case din lume, care este de un miliard de dolari. „Antilla” din Mombai este o locuinta personalizata, cu 27 de etaje, care apartine lui Mukesh Ambani, al cincilea cel mai bogat om din lume. Ambani mai detine si cea mai valoroasa companie din India, in functie de capitalizarea bursiera.

„Taj Mahal-ul secolului 21”, cum este supranumita cladirea, are o suprafata utila de 37.000 m2, parcare pentru 168 de masini, trei heliporturi si turn de control propriu. Daca adaugam si SPA-ul, camera de yoga, teatrul cu o capacitate de 50 de persoane, piscinele, trei etaje cu gradini suspendate si sala de receptii, nu poate sa ne mai mire faptul ca intretinerea este asigurata de 600 de angajati.

Antilla, cea mai scumpa cladire din lume: 1 miliard de dolari

Cea de-a doua locuinta ca valoare din lume este un palat construit in 1902 de regele Leopold al II-lea al Belgiei. Vila Leopolda se afla pe Coasta de Azur si este estimata la 525 de milioane de dolari.S-a zvonit, pe rand, despre aceast palat ca ar apartine lui Bill Gates sau altor personalitati, dar de fapt a fost locuinta bankerului francez Edmond Safira, a carui sotie, Lily, inca mai locuieste acolo.

Vila Leopolda – 525 milioane de dolari

Locul trei in clasamentul celor mai scumpe case din lume este ocupat de un apartament ultraluxos de tip penthouse din capitala Marii Britanii. Valoarea de 200 de milioane de dolari se pare ca este data in mare parte de amplasament: este situat in varful cladirii cu nr. 1 din Hyde Park, unde locuintele sunt ocupate de persoane ce au garzi de corp, ferestrele sunt antiglont iar accesul se face prin scanarea irisului ocular.

One Hyde Park – un ansamblu rezidential de lux

Afla care sunt celelate case din Top 10 cele mai scumpe case, pe Businessmagazin.ro