TOP 10: Cele mai spectaculoase acvarii din lume

Apropo.ro / 24.06.2014, 12:30
Un acvariu este o adevărată bucurie, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Iar când acvariul este unul dintre cele mai spectaculoase din lume, fericirea este cu atât mai mare.

În întreaga lume au fost construite acvarii care să arate frumusețea oceanelor și mărilor, iar unele dintre acestea sunt atât de spectaculoase încât se poate spune că rivalizează cu Mama Natură.

10. Okinawa Chiraumi Aquarium, Japonia

Okinawa Chiraumi Aquarium

Construit în 2002, se remarcă grație numărului mare de specii de pește și de plante acvatice. De asemenea, are unul dintre cele mai mari panouri de vizualizare din lume. Există și posibilitatea de a întreprinde numeroase activități specifice care să îi ajute pe turiști să-și transforme vizita într-una cu adevărat magică. Principala atracție este secțiunea Kurosio, în care se găsesc rechini, balene sau pisici de mare.

9. Ushaka Marine World, Africa de Sud

Ushaka Marine World

Ushaka Marine World este un parc acvatic, de 64 de kilometri pătrați, situat în orașul sud-african Durban. A fost construit sub forma unui vapor imens care a naufragiat. Parcul este împărțit în mai multe secțiuni, iar principalele atracții sunt zonele cu rechini, spectacolele de delfini și foci și zonele în care pot fi hrăniți tot felul de pești. O altă atracție este secțiunea „wet and wild”, în care cei mici și cei mari se pot bucura la maxim de toboganele cu apă și piscinele existente. Ushaka Marine World mai are o secțiune specială cu jocuri pentru cei mici și un magazin, iar oficialii parcului se laudă cu existența multor specii unice.

8. Shanghai Ocean Aquarium, China

Shanghai Ocean Aquarium

Acoperă o zonă de aproape 88.000 de metri pătrați. Vizitatorii pot vedea câteva animale extrem de rare precum pinguini din Antarctica, crocodilul Yangtze și salamandra gigant. Tot aici găsim și dragoni chinezești de apă, rechini albi și pisici dungate de mare. Vizitatorii adoră tunelul prin acvariu ce le oferă posibilitatea de a se simți ca și cum sunt în apă.

7. Monterey Bay Aquarium, California

Monterey Bay Aquarium

Considerat o adevărată fereastră către lumea subacvatică, Monterey Bay Aquarium este una dintre cele mai mari atracții de pe coasta de vest a Americii. Acvariul din California reprezintă o tentativă de ocrotire a mediului înconjurător și a speciilor pe cale de dispariție. În Monterey Bay Aquarium există peste 35.000 de animale ce reprezintă 620 de specii diferite. Spectacolele cu animale sunt fantastice, iar vizitatorii pot hrăni tot felul de rechini, balene sau foci.

6. L”Oceanografic Aquarium, Spania

L'Oceanografic Aquarium

Este considerat una dintre principalele atracții ale Spaniei, fiind și cel mai mare acvariu din Europa. Are 12 clădiri diferite, care au obiectivul de a evoca ecosisteme diferite. Focile dansatoare, pinguinii și delfinii sunt printre principalele atracții. Aveți șanse să descoperiți cam tot ce are de oferit mai bun viața marină. De asemenea, puteți vedea și multe specii de păsări.

5. Sydney Aquarium, Australia

Sydney Aquarium

Localizat în Portul Darling, Sydney Aquarium a fost inaugurat în 1988 și este casa a circa 6.000 de animale ce reprezintă peste 650 de specii diferite. Acvariul scoate în evidență tot ce are mai bun Australia în materie de viață marină. Principala atracție este tunelul prin care mergi și ești înconjurat de tot felul de pești. Acvariul are și o secțiune în care este recreată marea barieră de corali.

4. New England Aquarium, Boston

New England Aquarium

Inaugurat în 1969, New England Aquarium caută să se apropie cât mai mult de habitatul natural al animalelor și plantelor marine. A fost construit inclusiv un recif de corali cilindric care vrea să recreeze reciful de corali din Marea Caraibelor. Găsiți aici rechini albi, pești tropicali, țestoase și caracatițe. Acvariul are și o zonă sud-americană unde găsiți pești piranha sau șerpi anaconda.

3. Two Oceans Aquarium, Africa de Sud

Two Oceans Aquarium

Two Oceans Aquarium este localizat în zona în care Oceanul Atlantic se unește, practic, cu Oceanul Indian, de aici și denumirea. Aici se întâlnesc curenți de apă caldă cu curenți de apă rece, astfel că se crează condițiile ideale pentru o viață submarină spectaculoasă. Dar nu trebuie să faceți scufundări pentru a vedea minunățiile planetei, pentru că acestea sunt aduse pe uscat de Two Oceans Aquarium. Oceanul are șase secțiuni separate și peste 3.000 de animale. Vizitatorii pot înota alături de rechini, pot hrăni animale și se pot relaxa într-o reproducere a unei păduri tropicale.

2. National Aquarium, Baltimore

National Aquarium

Inaugurat în 1981, este unul dintre cele mai mari acvarii din lume. Are peste 16.500 de animale ce reprezintă peste 660 de specii diferite. Principalele atracții sunt bazinele cu rechini, zona ce reproduce o pădure tropicală și zona în care se găsește cea mai mare expoziție de broaște din lume.

1.    Georgia Aquarium, Atlanta

Georgia Aquarium

Inaugurat în 2005, Georgia Aquarium găzduiește peste 100.000 de animale ce reprezintă peste 500 de specii diferite. Animalele sălășluiesc în 38.000 de metri cubi de apă. A fost construit din donațiile afaceristului Bernard Marcus, acesta dându-și seama că vrea un acvariu gigant în orașul natal, după ce și-a sărbătorit a 60-a aniversare la Monterey Bay Aquarium din California. Există cinci zone separate. Într-una dintre acestea găsiți animale specifice statului Georgia, iar în alta găsiți numai animale specifice Africii și Americii de Sud.