TOP 10: Cele mai tari mame din lume

Apropo.ro / 09.06.2014, 12:00
În general, fiecare persoană se laudă cu mama lui, dar mamele prezentate în lista de mai jos au ceva în plus.

Din ciclul „orice mamă face totul pentru copiii ei”, mamele despre care vorbim aproape că și-au dat viața, chit că vorbim de o mamă care s-a lăsat călcată de mașină sau una care a născut într-un copac, de teama crocodililor.

1. S-a lăsat călcată de mașină pentru a salva viața copiilor

Mindy Tran, din orășelul american Lawrence, și-a legat gemenele de doi ani în scaunele speciale din mașină, iar apoi s-a decis să mai verifice o dată dacă a închis ușa casei. După ce a verificat, s-a întors și a înlemnit în momentul în care a văzut cum mașina o ia la vale. În prima fază, tânăra a încercat să sară în fața mașinii și să o împingă înapoi, acțiune rămasă fără rezultat. Apoi, într-un moment de uluială, Mindy s-a aruncat în fața mașinii. Și-a folosit corpul ca obstacol, pentru a încetini mașina, iar un vecin a sărit în mașină și a oprit-o. Mindy și-a fracturat ambele picioare și a avut nevoie de mai bine de un an pentru a se recupera complet, dar s-a declarat extrem de fericită că gemenele au scăpat cu bine.

2. A născut în copac, de teama crocodililor

În vara lui 2000, Carolina Chirindza, din Chibure (Mozambique), a trecut prin momente dificile când satul ei a fost inundat și s-a umplut cu crocodili. Însărcinată în luna a noua, Carolina a trebuit să stea patru zile în copac, de teama crocodililor. În a patra zi, Carolina a născut o fetiță, pe Rositha, iar după câteva ore cele două au fost salvate de un elicopter militar ce aparținea de Africa de Sud. Susținută de mai multe organizații caritabile, după momentul respectiv, Carolina a precizat că, timp de patru zile și patru nopți, nu a mâncat nimic și nu a băut nimic. Avea amețeli și se temea că va cădea în apă. De asemenea, Carolina a afirmat că și acum are coșmaruri cu Rositha care cade în apă și este mâncată de crocodili.

3. Și-a pierdut ambele picioare, dar a alergat la maraton

Atentatul petrecut la maratonul de la Boston a însemnat un nou început pentru Celeste Corcoran. Anul trecut, când s-a petrecut atentatul, Celeste se afla în apropierea liniei de sosire, alături de fiica ei, Sydney, pentru a urmări evoluția surorii ei, Carmen Acabbo. Rănită grav de prima explozie, Celeste și-a pierdut ambele picioare, acestea fiindu-i amputate. I s-au montat proteze și a avut nevoie de un an pentru a se recupera din punct de vedere moral, dar anul acesta, la maratonul de la Boston, Celeste nu numai ca a stat pe margine, ca spectatoare, ba chiar a și concurat. A reușit să alerge, cu ajutorul protezelor, cei peste 42 de kilometri, iar, la final, a trecut linia de sosire ținunându-se de mâini cu sora ei, Carmen Acabbo, și cu fiica ei, Sydney, și ea rănită grav în atentat.

4.  Și-a dat viața pentru fetița ei

Elizabeth Joice a fost diagnosticata cu o boală gravă, cancer, în 2010. A suferit o intervenție chirurgicală și patru ședințe de chimioterapie înainte ca medicii să o anunțe că a scăpat de boala. În acel moment, femeie a rămas cu un singur gând în minte, să devină mămică, deși medicii erau sceptici în privința șanselor avute. Totuși, în vara anului trecut, calculele hârtiei au fost date peste cap și Elizabeth a rămas însărcinată. Doar o lună mai târziu, tânăra a rămas însărcinată. Atunci, Elizabeth și Max, soțul ei, s-au văzut puși într-o situație delicată. Tânăra avea de ales între a sacrifica fătul și a începe tratamentul sau a a amâna tratamentul pentru a proteja fătul. În acel moment, Elizabeth i-a spus soțului ei că nu se va ierta niciodată dacă va sacrifica fătul și nu va reuși să mai rămână însărcinată vreodată. Medicii i-au îndepărtat tumora, dar nu au reușit să efectueze analizele necesare pentru a vedea dacă boala nu s-a răspândit și la celelalte organe, din cauza sarcinii. Elizabeth a născut o fetiță în ianuarie anul acesta, dar două luni mai târziu avea să-și dea viața. Cancerul se răspândise în tot organismul.

5. A îndurat 75 de zile de travaliu

Joanna Krzysztonek, din Wroclaw (Polonia), era însărcinată cu tripleți, dar când a pierdut unul dintre copii, din cauza unei nașteri premature, medicii i-au recomandat să stea în pat, cu picioarele ridicate cât mai sus, pentru a avea șanse ca ceilalți doi copii să se nască vii. Joanna a intrat în travaliu încă din momentul în care a pierdut primul copil, iar ceilalți doi s-au născut la mai bine de două luni după. Deși cele 75 de zile petrecute în pat, cu picioarele în sus, au afectat-o vizibil, tânăra s-a recuperat rapid și se deplasează fără probleme.

6. Mamele care au ridicat o mașină pentru a salva un copil

Bailey Fowler și Jaydon Sicolo, doi copii în vârstă de opt ani, se jucau cu pistoalele cu apă în momentul în care Fowler a fugit în stradă și a fost lovit de o mașină. Prins sub automobil, puștiul a început să țipe, moment în care Donna McNamee și Abigail Sicolo au sărit în ajutor. Donna, mamă a patru copii, a precizat că cele două nu puteau vedea decât piciorușele micuțului și auzeau strigătele acestuia. În acel moment, cele două mame și-au dat seama că trebuie să facă totul pentru a-l scoate pe acesta de sub mașină. Donna și Abigail au început să ridice mașina și, ajutate de Anthony, tatăl Donnei, au reușit să ridice atât de sus mașina de 1,1 tone încât copilul a putut fi scos. Bailey și-a fracturat piciorul și a suferit mai multe răni, dar ar fi murit dacă nu erau cele două supermame.

7. A înfruntat o tornadă pentru copilul ei

Jalisa Granger (21 de ani), din micuțul orășel american Raine, a devenit o eroină locală în 2011, când și-a dat viața pentru a-și proteja copilul. Pe 6 martie 2011, orășelul a fost lovit de o tornadă. Viteza vântului a ajuns la peste 200 de kilometri pe oră, iar peste 150 de case au fost distruse. Una dintre acestea era cea în care Jalisa locuia alături de fiul ei. Un copac a căzut peste casa lor și a zdrobit-o pe tânăra mămică. Aceasta își acoperise fiul cu corpul ei, pentru a-l proteja.

8. Mama care a negociat cu teroriștii

Ingrid Loyau Kennett, o mamă de 48 de ani, din Londra, s-a dat jos din autobuz exact în stația în care doi englezi, de origine musulmană, au decapitat un soldat britanic. Specialistă în acordarea primului ajutor, Ingrid a sărit imediat pentru a verifica starea victimei, dar nu a putut decât să constate decesul. Atunci, unul dintre teroriști s-a apropiat periculos de mult de ea și a avertizat-o că ar trebui să se îndepărteze pentru că va fi și ea ucisă. Femeia și-a păstrat sângele rece și i-a ținut de vorbă pe teroriști până în momentul în care polițiștii au sosit la fața locului și i-au împușcat pe atacatori. Cei doi teroriști au fost condamnați la ani grei de închisoare.

9. Și-a protejat copilul de răpitori

Priscilla Ekpenyong (23 de ani), din Calabar (Nigeria), a trecut prin momente cumplite la începutul acestui an. Priscilla se afla cu fiica ei de nouă luni într-un taxi, în momentul în care automobilul a fost atacat de doi teroriști care vroiau să-i răpească pruncul. Atacatorii au vrut să o arunce pe Priscilla din mașină, dar femeia s-a ținut cu stoicism de ușă, numai în ideea de a nu-și pierde copilul. Priscilla a fost târâtă pe o distanță de 500 de metri și a suferit răni grave, înainte ca mai mulți reprezentanți ai forțelor de ordine să intervină. Totul s-a terminat cu bine, tânăra mămică bucurându-se în continuare de prezența fetiței ei.

10. Mama care construiește zilnic câte un adăpost pentru pruncul ei

Divagăm un pic de la subiect, dar trebuie să ne îndreptăm atenția și spre regnul animal. În special spre urangutani. Femelele își petrec cea mai mare parte din timp construind adăposturi pentru prunci. Ajung să construiască chiar unul sau două adăposturi pe zi. În total, o femelă urangutan construiește cam 30.000 de adăposturi de-a lungul vieții. Puii sunt dependenți de mamă mai mult ca la orice alt animalele. Iar femelele își cresc puii singure. Masculii apar prin preajmă doar în perioada reproducerii.