Top 10: Dacă nu știai… despre Walt Disney

Apropo.ro / 27.12.2012, 18:00
Top 10: Dacă nu știai... despre Walt Disney
Știi deja despre Walt Disney că a fost creatorul unei lumi magice în desenul animat, dar mai sunt multe altele de aflat despre el.

Walter Elias Disney (1901-1966) a fost un mare pasionat de artă, desen, animație și producție. A încântat deopotrivă inimile copiilor și adulților prin desenele create, obiecte și produse destinate comercializării, parcuri de distracții care îi poartă numele, televiziune, filme, etc.

1. Walt Disney folosea adesea numele de Retlaw Yensid, numele lui scris invers. Un alt pseudonim sub care se recomanda era M.T.Lott. Acesta din urmă a fost folosit când și-a cumpărat un teren în Florida. Se temea că vânzătorii vor cere un preț mai mare dacă vor afla cine este.

2. A renunțat la școală la vârsta de 16 ani. Din fericire, a avut norocul să reușească în viață.

3. S-a înrolat în armată, după ce a renunțat la școală. Dorea să participe la Primul Război Mondial, dar pentru că nu avea vârsta majoratului, cererea lui a fost respinsă. Nu a renunțat, ci a devenit șofer pe o mașină a Crucii Roșii.

4. Numele său adevărat este D’Isigny, iar familia sa era originară din Franța. În timp, Walt și-a schimbat numele.

5. Timp de peste 20 de ani a făcut vocea lui Mickey Mouse.

6. În 1932 Walt Disney a primit primul său premiu Academy Award. În cei 43 de ani de carieră, Walt a fost premiat cu 43 de premii Academy Awards, 32 de Oscaruri, 7 Emmy.

7. Mâncarea sa favorită era fasolea cu chili, suc de roșii și biscuiți.

8. Walt Disney a fost și inventator. El a realizat prima cameră multiplană în anul 1936. Primul film făcut cu această cameră a fost „Albă ca Zăpada și cei 7 pitici”.

9. Walt Disney a fost dislexic, dar cu toate acestea a reușit să creeze un imperiu și să aibă mulți bani în cont.

10. Șoricelul creat de Disney în 1928 a primit inițial numele de Mortimer Mouse. Soția lui Walt, Lilian, a fost cea care l-a convins pe acesta să reboteze noul personaj cu numele Mickey Mouse (după cel al lui Mickey Rooney)