Top 10 destinaţii necunoscute din România pe care trebuie să le încerci

De: Nicoleta Nicolae / 12.12.2015, 12:00
Top 10 destinaţii necunoscute din România pe care trebuie să le încerci
Chiar dacă nu este tocmai sezonul excursiilor şi al concediilor, un weekend în care să fugi din aglomeraţia urbană este mereu binevenit.

Laguna Albastră

La doar 30 de km de Cluj am descoperit un lac cu apă azurie, Laguna Albastră, străjuit de pietre galbene calcaroase şi tufişuri de papură de un verde crud. Aici poţi găsi mereu clipe de linişte departe de hoardele de turişti galagiosi. Deşi locul este prost semnalizat şi neamenajat, poate fi accesat destul de uşor cu ajutorul GPS-ului.

Castelul Cantacuzino

Cine ar fi crezut că există încă locuri ascunse pe Valea Prahovei? Am descoperit de curând, în Buşteni, castelul Cantacuzino, de o mare valoare arhitectonică, istorică şi artistică şi de o frumuseţe idilică. Înconjurat de pădurea deasă de brazi, cascade şi fântâni arteziene, castelul poate fi refugiul perfect pentru zilele caniculare de vară.

Muzeul Ţărăncii Române

Gospodăria din Dragomireşti, judeţul Maramureş găzduieşte cea mai veche casă de pe Valea Izei, construită în 1720 şi transformată în 2001 în muzeu. Autenticitatea locului este susţinută şi de ghidul maramureşan, o femeie din sat ce povesteşte cu pasiune despre tradiţiile şi obiceiurile zonei. În casa înconjurată de flori şi desprinsă parcă dintr-un alt secol veţi găsi instrumente de ţesut, vase şi unelte de bucătărie, măşti maramureşene, lenjerii pentru pat, feţe de perne şi costume populare realizate manual, şi multe altele. 

Salina Turda

A fost înscrisă de jurnaliştii de la Business Insider în topul 25 destinaţii de călătorie despre care nu ştiai că există şi a început să fie vizitată de tot mai mulţi turişti români şi străini. Galeriile subterane desprinse parcă dintr-un film SF găzduiesc spaţii de recreere, pistă de bowling şi un lac numai bun pentru o plimbare cu barca. Merită să-i faceţi o vizită!

Vezi GALERIA FOTO aici!