Top 10: Filme cu accidente aviatice

De: Gabriela Voicu / 21.01.2014, 17:00
Top 10: Filme cu accidente aviatice
În filmele din lista de mai jos, accidentele aviatice sunt "personajul principal", iar acestea implică cel puțin un personaj principal. Vezi lista propusă de noi.

În filmele din lista de mai jos, accidentele aviatice sunt „personajul principal”, iar acestea implică cel puțin un personaj principal, de aceea am evitat să includem filme precum „Air Force One”, „Die Hard 2”, „Get Shorty” și „We Are Marshall”. Vezi lista de mai jos și spune-ne dacă ai și alte sugestii. 

10. The English Patient (1996)

Ralph Fiennes joacă rolul unui bărbat care supraviețuiește unui accident și a cărui viață este dezvăluită prin amintirile lui. Este un film bun semnat Anthony Minghella, însa nu l-am recomanda pentru Oscar.

9. Hero (1992)

În filmul lui Stephen Frears, Dustin Hoffman este un ratat care salvează mai multe persoane dintr-un accident. Dar când un reporter (Geena Davis) încearcă să dea de urmele eroului, un impostor (Andy Garcia) apare pentru a-și asuma rolul salvatorului

8. Con Air (1997)

Nicolas Cage joacă rolul unui prizonier care este transportat alături de alți deținuți cu un avion. Acesta este deturnat de un infractor cunoscut drept „The Virus” (John Malkovich), iar personajul lui John Cusack intervine pe parcurs.

7. Bat* 21 (1988)

Gene Hackman este un specialist al cărui avion se prăbușește într-o junglă înșesată cu militari Viet Cong. Pilotul Danny Glover trebuie să îl salveze înainte de a fi găsit de inamicii din zonă. Suspansul este destul de bine conturat în film.

6. Alive (1993)

Este povestea reală a unei echipe de rugby din Uruguay, aflată într-un charter care s-a prăbușit în Anzi în 1972. Autorul Piers Paul Read a scris un roman de succes doi ani mai târziu despre acest subiect. În film joacă Ethan Hawke și Vincent Spano, ale căror personaje se luptă să supraviețuiască.

The Edge (1997)

5. The Edge (1997)

Filmul lui Lee Tamahori îi are ca protagoniști pe Anthony Hopkins și Alec Baldwin. Este povestea unui bogătaș și a unui fotograf care se prăbușesc cu avionul în sălbăticie, iar rivalitatea dintre ei devine tot mai puternică în împrejurările respective, fiindcă ambii iubesc aceeași femeie. Scenariul este scris de David Mamet.

4. The Flight of the Phoenix (1965)

Este un film de suspans țesut în jurul unui avion care cade în desert. James Stewart, care a cauzat prăbușirea, supervizează apoi reconstrucția avionului, iar Richard Attenborough, Ian Bannen, Peter Finch și Hardy Kruger contribuie la acest lucru.

3. United 93 (2006)

Filmată în timp real de Paul Greengrass, pelicula relatează o serie de evenimente din timpul atacului terorist 9/11, mai precis deturnarea unui avion care aterizează forțat în Pennsylvania. Filmul reușește să creeze suspans, dar eșuează în a fi un tribut adus curajului pasagerilor.

2. Fearless (1993)

Jeff Bridges și Rosie Perez fac echipă în filmul lui Peter Weir despre un bărbat diagnosticat cu stres post-traumatic care se consideră indestructibil și detașat de sine după ce supraviețuiește unui accident aviatic. Un psiholog îl ajută să vadă viața altfel după ce îl pune în legătură cu alt supraviețuitor al cărui bebeluș murise în accidentul respectiv. Benicio del Toro și John Turturro completează distribuția.

1. Cast Away (2000)

Tom Hanks merita fără doar și poate Oscar pentru rolul din acest film, pentru care a și slăbit foarte mult. El este un agent Fed Ex care supraviețuiește prăbușirii avionului în care se află și ajunge pe o insulă. Hanks a fost premiat de Screen Actors Guild, Golden Globes și British Academy, însa American Academy i-a oferit Oscar-ul lui Russell Crowe pentru „Gladiator”.