TOP 10: Fotbaliști care devin liberi de contract

Apropo.ro / 22.06.2014, 10:30
Campionatul Mondial de fotbal reprezintă o bornă importantă în cariera jucătorilor prezenți la turneul final care are loc în această perioadă, în Brazilia.

Valoarea fotbaliștilor va fluctua în funcție de prestațiile de la turneul final, iar mulți dintre jucătorii implicați în competiție se vor transfera la alte echipe. Totuși, să nu uităm și de jucătorii de renume care devin liberi de contract după 30 iunie și pot fi înregimentați gratis de oricine.

10. Nicklas Bendtner

Nicklas Bendtner

Că Lordul Bendtner devine liber de contract nu mai surprinde pe nimeni. Oficialii lui Arsenal Londra s-au săturat de capriciile danezului și nu mai vor să-i prelungească acordul. Rămâne de văzut unde ajunge în condițiile în care este curtat de mai multe echipe printre care FC Basel și FC Copenhaga.

9. Esteban Cambiasso

Esteban Cambiasso

Închizătorul argentinian a jucat 10 ani la Internazionale Milano, perioadă în care a câștigat numeroase trofee. Totuși, gruparea italiană nu mai vrea să-i prelungească acordul, mai ales din cauza faptului că fotbalistul împlinește în curând 34 de ani. Cel mai probabil Cambiasso se va întoarce în țara natală, fiind pe punctul de a semna cu River Plate, grupare pentru care a mai evoluat în sezonul 2001-2002.

8. Diego

Diego Cunha

Playmaker-ul brazilian a făcut senzație în tricoul lui Atletico Madrid, grupare pentru care a înscris câteva goluri extrem de importante. Cu toate acestea, nu vrea să-și prelungească acordul avut cu vicecampioana Europei și este curtat de multe echipe de top precum Borussia Dortmund, Arsenal Londra sau Fenerbahce Istanbul. Cel mai probabil, Diego va lua calea capitalei Angliei, pentru a evolua din nou alături de Mesut Ozil, fotbalist cu care a mai colaborat și în sezonul 2008-2009, când cei doi jucau pentru Werder Bremen.

7. Gareth Barry

Gareth Barry

Gareth Barry are șanse minime să continue colaborarea cu Manchester City, în condițiile în care a fost folosit foarte puțin în ultima perioadă. Deși are 33 de ani, Arsenal și Everton sunt gata să parieze pe experiența sa. Barry are peste 650 de meciuri la activ plus 53 de selecții în naționala Angliei.

6. Samuel Eto”o

Samuel Eto'o

Camerunezul este unul dintre cei mai galonați fotbaliști din lume, câștigând numeroase trofee cu FC Barcelona sau Internazionale Milano. Cu toate acestea, diferendumul avut cu Jose Mourinho, antrenorul lui Chelsea, îl costă contractul cu gruparea engleză. FC New York, Galatasaray Istanbul și Fenerbahce Istanbul sunt doar câteva dintre echipele interesate de serviciile sale.

5. Didier Drogba

Didier Drogba

Deși are 36 de ani, Didier Drogba este încă un jucător dorit la nivel înalt în Europa. Înțelegerea pe care o are cu Galatasaray Istanbul expiră la 30 iunie și ivorianul nu mai vrea să rămână în Turcia. Există tot mai multe zvonuri care îl dau ca și transferat la Juventus Torino. O altă variantă ar fi revenirea la Chelsea, unde este dorit cu insistență de Jose Mourinho, antrenorul care practic l-a lansat în fotbalul mare.

4. Ashley Cole

Ashley Cole

Fundașul englez a făcut senzație în perioadele petrecute la Arsenal Londra și Chelsea Londra. Totuși, vârsta a început să-și pună amprenta și în cazul lui, astfel că cei de la Chelsea nu vor să-i prelungească înțelegerea avută. După 30 iunie Ashley Cole devine liber de contract și este încă dorit de o sumedenie de echipe. Cel mai probabil, însă, Cole va alege transferul în MLS (Liga Nord Americană), fiind solicitat de New York Red Bulls.

3. Rio Ferdinand

Rio Ferdinand

Fundașul englez a jucat timp de mai bine de 12 ani pentru Manchester United. Totuși, la aproape 36 de ani, Rio Ferdinand și-a pierdut din abilități și nu se mai poate ridica la nivelul așteptat, așa că oficialii de pe Old Trafford l-au înștiințat deja că acordul său nu va fi prelungit. Foarte probabil Ferdinand va alege și el un transfer în MLS.

2. Guillermo Ochoa

Guillermo Ochoa

Goalkeeperul mexican a avut prestații remarcabile pentru Ajaccio, deși gruparea franceză a retrogradat, iar la Campionatul Mondial i-a exasperat pe brazilieni cu paradele din meciul direct. Ochoa este liber de contract și cel puțin 20 de echipe sunt interesate de serviciile sale. Ultimele zvonuri îl anunță ca și transferat la FC Barcelona.

1.    Frank Lampard

Frank Lampard

Lampard a jucat 13 ani pentru Chelsea și a devenit unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria grupării de pe Stamford Bridge. Dar, la 36 de ani, mijlocașul se desparte de trupa lui Mourinho și, cel mai probabil, va ajunge în Major League Soccer.