Top 10: jucători de fotbal cu cele mai mari câștiguri

De: Marian Andrei / 17.05.2013, 10:30
Sumele de bani care se învârt în "sportul rege" sunt amețitoare, iar o bună parte din acești bani ajung în conturile jucătorilor, mai ales ale acelora care au rezultate bune în competițiile internaționale cu echipele lor de club.

Faptul că jucătorii de fotbal sunt printre cei mai bine plătiți sportivi reiese evident din Topul celor 20 mai bine plătiți sportivi din lume – exact jumătate din cei 20 sunt fotbaliști. Aceasta este o mare realizare, chiar dacă cel mai bine plătit fotbalist se situează „doar” pe poziția a șasea în acest top.

Lăsând la o parte Topul sportivilor, pe care vi-l vom prezenta ulterior, iată care sunt fotbaliștii care au avut cele mai mari venituri anul trecut. Rețineți că sumele prezentate includ salariul, bonusurile și sponsorizările.

10. Didier Drogba (Galatasaray) – 15.200.000 dolari

Ivorianul continuă să beneficieze de faptul că este un simbol național, chiar dacă după opt ani de vis a părăsit Chelsea pentru Shanghai Shenhua și Galatasaray. În „portofoliul” său se află firme ca Nike, Samsung și Pepsi iar presa speculează că ar putea reveni pe Stamford Bridge.

9. Kaka (Real Madrid) – 16.690.000 dolari

Deși valoarea internaționalului brazilian este în scădere (cel puțin specialiștii așa afirmă), câștigurile sale nu arată acest lucru, ci dimpotrivă.

Printre sponsorii săi se află nume „grele”, precum Adidas și Electronic Artists, ceea ce îl propulsează în topul fotbaliștilor cei mai bine plătiți din capitala spaniolă și din lume.

8. Zlatan Ibrahimovic (PSG) – 17.200.000 dolari

Mutarea făcută anul trecut (transferul de la AC Milan la Paris Saint-Germain și contractul de trei ani de zile semnat cu PSG) l-au propulsat pe Ibrahimovic în topul jucătorilor de fotbal cu câștiguri amețitoare. Este adevărat că l-au ajutat stilul inconfundabil de joc și atitudinea de pe teren, care îl fac pe internaționalul suedez un vis pentru orice echipă.

7. Yaya Toure (Manchester City) – 19.000.000 dolari

„Cetățeanul” Toure este al doilea ivorian din acest top, iar contractul și sponsorizările celor de la Puma și Pepsi l-au ajutat din plin să ajungă aici. De menționat că Yaya Toure alocă atât sume mari de bani , cât și timp, operelor de caritate. 

6. Wayne Rooney (Manchester United) – 21.500.000 dolari

Atacantul celor de la City este unul dintre cei mai talentați fotbaliști englezi, iar veniturile sale sunt pe măsura talentului lui. Chiar dacă a scăpat printre degete sponsorizările celor de la Coca-Cola și EA Sports, a reușit să-i atragă pe cei de la Nike, așa că nu ar trebui să ne îngrijorăm pentru el.

5. Sergio Aguero (Manchester City) – 23.500.000 dolari

Aflat pe lista Pepsi, argentinianul este printre cei mai mari „încasatori de bani” din America de Sud. Atu-ul său este mega-contractul semnat cu „Cetățenii” odată cu Yaya Toure, dar și golurile marcate exact la momentul oportun (a înscris golul cu ajutorul căruia Manchester City a devenit campioană anul trecut).

4. Samuel Eto”o (Anji Makhachkala) – 30.200.000 dolari

Este cel mai mare beneficiar al finanțelor din fotbalul rusesc, beneficiind încă de roadele contractului semnat în 2011. Stilul său luxos de viață – numai chiria apartamentului din Moscova îl costă 100.000 de dolari pe lună – este asigurat de sponsori generoși, între care Puma și Ford.

3. Lionel Messi (Barcelona) – 35.100.000 dolari

Singurul star al Barcelonei în Top 10, Messi are salariul de opt ori mai mare decât David Becham, cu toate acestea se află în spatele altor doi jucători în ceea ce privește câștigurile.

Această situație s-ar putea schimba în curând, atunci când vor fi contabilizate și veniturile generate de viitorul film despre el.

2. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) – 35.300.000 dolari

În sfârșit, Ronaldo îl depășește pe Messi! Talentul său fotbalistic, dar și sponsori de top – Nike și Castrol – l-au ajutat în cursa celor mai mari venituri împotriva rivalului său Messi.

1. David Beckham (PSG) – 48.349.000 dolari

Beckham rămâne campion în arta de a atrage bani. Chiar dacă salariul său la PSG este mic, „armata” de sponsori completează veniturile sale până la sume greu de imaginat.

Contractul „pe viață” cu Adidas și înțelegerile cu H&M, Samsung și Burger King l-au adus pe fostul jucător al celor de la LA Galaxy pe prima poziție în acest top, dar și pe locul șase în topul celor mai bine plătiți sportivi din lume în 2012.