Top 10: Locuri in lume ce nu pot fi vizitate

De: Nicoleta Nicolae / 15.06.2015, 08:00
Top 10: Locuri in lume ce nu pot fi vizitate
Secrete bine pazite, mituri si legende nascute pe seama lor. Sunt locuri demne de scenarii de film, despre care se cunosc foarte putine lucruri.

Care sunt cele mai fascinante dintre acestea? Iata o scurta trecere in revista, propusa de site-ul Dreyx.com.

10. Mezhgorye

Muntele Yamantau si orasul Mezhgorye (cunoscut in trecut sub numele de Beloretsk-15 si Beloretsk 16) ascund unul dintre cele mai mari secrete ale Rusiei.

Mezhgorye

Se zonveste ca muntele Yamantau are legatura cu expresia „Mana Moarta”. Mai exact, cu puterea de comanda nucleara si sistemul de control al rachetelor strategice.

Suna foarte mult a proiect subteran secret, in cazul unui razboi nuclear.

9. Arhivele secrete ale Vaticanului

Biblioteca Vaticanului este cea mai misterioasa institutie din tot statul papal. Cei aproape 50 de km de rafturi pline cu documente au „reputatia” de a ascunde informatii despre scandaluri in care au fost implicate personalitati importante, secrete si descoperiri dintre cele mai socante, toate pastrate in siguranta de-a lungul a secole de tacere si discretie.

Arhivele Secrete ale Vaticanului

Timp de secole omenirea a incercat sa afle secretele pastrate cu strasnicie in analele bibliotecii de la Vatican. Conform unor cercetatori, acolo se afla texte care, daca sunt facute publice, schimba complet omenirea, putand chiar sa o distruga. De aceea, din secolul XVIII, nici un Papa nu a mai permis nimanui sa ajunga la documentele secrete care nu au voie sa vada lumina zilei.

Arhivele secrete ale Vaticanului constituie poate unul dintre cele mai mari mistere ale omenirii, dupa ce in secolul XVIII unul dintre cardinalii care conduceau Sacra Paenitentiaria a interzis accesul la texte.

Citeste mai multe pe Stirileprotv.ro!