TOP 10: Lucruri pe care le vei regreta în următorii 10 ani

Apropo.ro / 16.06.2014, 12:30
Napoleon spunea că omul poate să obțină tot ce își propune, iar despre viață se spune, în general, că are suișuri și coborâșuri.

Există însă și multe acțiuni pe care oamenii ajung să le regrete mai târziu, chiar dacă pe moment totul pare ideal și frumos, sau cel puțin satisfăcător. 10 dintre aceste acțiuni sunt prezentate mai jos, iar multe dintre ele par banalități, la prima vedere.

1.    Vei regreta că n-ai învățat mai mult

Trebuie să înțelegi că dacă nu înveți cât trebuie, nu vei ajunge să te bucuri de nivelul pe care îl atingi în viață. Chiar dacă reușești să te angajezi, o vei face pe bani puțini sau vei ajunge să prestezi în domenii care nu te vor ajuta să fii mândru sau mulțumit de tine.

2.    Vei regreta că bei și fumezi prea mult

Ți se pare grozav să fumezi mai mult de patru țigări pe zi și să bei până nu mai poți, mai ales în weekend? Să știi că cei care îți atrag atenția nu o fac de ochii lumii. S-ar putea să ajungi să regreți mai repede decât crezi. Poate chiar în mai puțin de 10 ani aceste vicii se vor întoarce să te bântuie, iar sănătatea se va șubrezi rapid.

3.    Vei regreta că n-ai ținut mai mult la o anumită persoană

Nimeni nu e perfect. Dar, ca tânăr, ai tendința să fii nepăsător când vine vorba de alegeri romantice. Cuplurile se despart la apariția celor mai mici probleme. Câteodată pierdem persoane prețioase care ar fi putut însemna mult mai mult pentru noi, dacă am fi reușit să arătăm cât de mult contează pentru noi.

4.    Vei regreta dacă te menții la distanță de familia ta

Să te ții la o oarecare distanță de familie pare foarte bine pe moment. Dar mai devreme sau mai târziu vei ajunge să realizezi cât de importantă este familia pentru tine. Familia reprezintă plasa ta de salvare, perna pe care poți să o lovești sau să o sfârteci, dar care tot îți va oferi confortul necesar.

5.    Vei regreta că ai fost leneș

Când avem vârsta de partea noastră, o irosim pe numeroasele perioade de letargie. Ajugem rapid să regretăm zilele și nopțile pierdute aiurea și în care puteam face atât de multe.

6.    Vei regreta că n-ai călătorit destul

Să călătorești este esențial, mai ales că încele din urmă rămâi numai cu amintirile. Dar oamenii au tendința să tot amâne unele călătorii până în momentul în care își dau seama că au adunat prea puține amintiri, respectiv au călătorit prea puțin.

7.    Vei regreta că nu acționezi în funcție de ce-ți dictează inima

După ce faci nuntă și copii, chiar dacă inima îți spune să mai faci și lucruri copilărești, te vei controla și nu vei mai avea ocazia să faci efectiv ceea ce îți dorești. Așa că profită de moment și poartă-te precum o adevărată vedetă, pentru că mai târziu vei regreta că nu ai făcut ce ai vrut.

8.    Vei regreta că nu ți-ai îndeplinit visul

De obicei, orice tânăr visează să ajungă cineva. Însă de cele mai multe ori speranțele nu se îndeplinesc. Iar peste câțiva ani vei ajunge să regreți că nu ai depus tot efortul necesar pentru a-ți îndeplini visul.

9.    Vei regreta că nu ai explorat mai mult

Avem liste cu restaurantele favorite, barurile favorite, filmele favorite, etc. Dar nu explorăm deloc și deci nu avem povești de spus. Nu ne mutăm într-un alt oraș și nu experimentăm un alt mod de a trăi. Iar aceste lucruri se transformă pe viitor în „ce ar fi fost dacă?”.

10.   Vei regreta că nu ai socializat destul

Dacă la momentul actual singurul mod de a-ți petrece timpul liber este să te îmbeți cu prietenii de pahar, sigur vei regreta mai târziu. Mai târziu îți vei da seama că nu ai socializat cu cine trebuie și ai ratat o mulțime de oportunități. Și nu uita că succesul nu vine întâmplător. Totul se reduce la a fi la momentul potrivit, în locul potrivit, în compania oamenilor potriviți.