TOP 10 – Plaje de vis, ca în Paradis!

De: Dragos Tanase / 29.04.2015, 09:00
Am început deja să visăm la vacanța de vară, iar cele mai multe gânduri ne duc către apa mării, cu o plajă curată și un soare prietenos.

Și chiar dacă poate unii se vor mulțumi, anul acesta, doar cu Marea Neagră, nimic nu ne împiedică să visăm la o plajă exotică, la un paradis tropical sau la un mic sat pitoresc pe meleaguri însorite.

Vezi un top al celor mai frumoase 10 plaje de pe glob:

10) Navagio, Zakynthos, Grecia

Plaja este cunoscută ca și golfulețul contrabandiștilor, după ce în 1983 un vas ce transporta țigări a eșuat aici. Plaja este izolată, iar epava constituie un loc ideal pentru fotografii inedite.

9) Insulele Maldive

Insulele de vis se află în vecinătatea subcontinentului Indian și sunt formate din 26 de atoli ce cuprind aproape 2000 de insulițe de corali. Maldivele se află la cea mai joasă altitudine pe glob, punctul maxim atins fiind de 2,5 metri. Insulele mari au hoteluri de lux și căbănuțe destinate turiștilor, însă pot fi vizitate și insulele mici, unde populația predominant islamică încearcă să mențină un stil de viață mai izolat.

8) Insulele Seychelles

Aflate la 1600 km est de continentul african, înconjurate de apele Oceanului Indian, Seychelles sunt compuse din mai mult de 115 insule mici care ascund plaje izolate, unele având formațiuni de rocă unice.

7) Bora Bora, Tahiti

Apa turcoaz și căbănuțele primitoare din lemn oferă o experiență de vis celor care își pot permite o vacanță în această destinație de lux. Insulele sunt înconjurate de recifuri de coral, iar un vulcan stins completează peisajul exotic.

6) Plaja ascunsă-Insulele Marieta-Mexic

Plaja unică a fost creată de o explozie, în urmă cu aproape 100 de ani, când insulele nelocuite erau folosite ca sit de testare a armamentului explozibil de către Guvernul mexican.

5) Punta Cana, Republica Dominicană

Aflându-se în estul Repulicii Dominicane, localitatea Punta Cana oferă un peisaj de vis, dar și ocazia de a practica sporturi acvatice, precum scufundări sau water sky.

4) Insulele Bahamas

Formată din peste 2000 de insule mari și mici, Bahamas este o destinație caraibeană de lux pentru cei care caută palmieri și apă turcoaz.

3) Coasta Amalfi, Italia

Plajele nu sunt întotdeauna formate din nisip alb sau înconjurate de palmieri. Unele sunt mai greu accesibile, dar peisajul înconjurător, căsuțele colorate și albastrul Mediteranei transformă coasta într-o locație pitorească pentru o vacanță de vis.

2) Zanzibar, Tanzania

Insula africană Zanzibar este înconjurată de apele Oceanului Indian, iar cultura locală completează peisajul exotic.

1) Whiteheaven, Insula Whitsunday, Australia

Plaja se întinde pe 7km, iar nisipul alb este format din silică, în procent de 98%.