Top 10 reclame misogine (Video)

Apropo.ro / 15.07.2011, 18:00
Producatorii californieni de lapte Board and Goodby, au lansat de curand o campanie publicitara considerata de multi misogina. Dar, asta nu e nici prima, nici ultima reclama de acest fel din lume...

Campania producatorilor americani pozitioneaza laptele ca fiind remediul pentru sindromul pre-menstrual al femeilor. Astfel, oferindu-le lapte, barbatii scapa de nebunia generala din fiecare luna a sotiilor/prietenelor lor.

Intitulata „Tot ce fac e prost” si alaturi de titrari precum „Putem sa dam amandoi vina pe mine” sau „Imi pare rau pentru lucrurul sau lucrurile pe care le-am facut sau nu le-am facut”, campania vrea sa arate cat de irationale pot deveni femeile in acea perioada a lunii.

VEZI MAI MULTE POZE IN GALERIA FOTO

Aceasta nu este insa singura campanie cu tenta misogina. De-alungul timpului, multe companii au mers pe aceasta directie, uneori cu succes, alteori fara.

Top 10 reclame misogine

10. Allstate – Mayhem

10.Allstate – Mayhem de pe tare.ro

Spotul celor de la Allstate, o companie de asigurari, este mai dergaba anti-adolescenti, decat anti-fete, dar cu siguranta portretizeaza foarte bine imaginea unei adolescente obisnuite. Ea este agresiva, instabila emotional si un dezastru la volan.

9. Dodge 2010 – Super Bowl

09.Dodge 2010 Super Bowl de pe tare.ro

Desi este clar ca aceasta reclama este pro-barbati, ea a fost perceputa ca fiind complet misogina. Intr-o lume plina de sacaielile enervante ale femeilor si a cererilor lor fara sfarsit, Dodge este intr-adevar „ultimul refugiu” al barbatilor.

8. Axe – Billions

08.Axe – Billions de pe tare.ro

Mesajul principal transmis de campania celor de la Axe este ca femeile sunt „animale salbatice” care nu pot rezista mirosului unui mascul alfa. Acest celebru spot, in care apar milioane de femei in bikini alergand spre un barbat, duce acest lucru la extrem, sugerand ca „teoria” se aplica tuturor femeilor.

7. Nando’s – Blond

07.Nando’s – Blond de pe tare.ro

Aceasta reclama, ridicol de insultatoare, din Africa de Sud prezinta o femeie incredibil de proasta care nu-si poate vedea portia de cartofi prajiti din farfurie din cauza sanilor enormi pe care ii poseda. Reclama a fost scoasa dupa o serie de plangeri.

6. Bud-Light – The Secret

06.Bud-Light – The Secret de pe tare.ro

Cum poate face o femeie o casnicie sa functioneze? Trebuie doar sa faca toate treburile prin casa, sa-si lase sotul sa petreaca timp cu prietenii sai si frecvent sa-l surprinda cu o lada de Bud Light. Intr-adevar ceva la care sa te gandesti in ziua nuntii.

5. Hasbro’s Rose Petal Cottage

05.Hasbro’s Rose Petal Cottage de pe tare.ro

E bine sa inveti fetele inca de mici ca locul lor este in bucatarie. Bineinteles, asta cand nu trebuie sa spele. Multumim Hasbro’s Rose Petal Cottage!

4. Mercedes – Blonda

04.Mercedes – Blonda de pe tare.ro

Aceasta reclama la Mercedes este ca un banc cu blonde, redat in realitate. Intr-adevar, frumusetea fara iteligenta este egala cu zero.

3. Folgers – cafea

03.Folgers de pe tare.ro

Iata ca am ajuns la podium. Pe locul 3 se afla o reclama veche, de pe vremea cand misoginismul era atat de subtil incat nu era remarcat. In lumea Folgers, femeile trebuiau sa le faca barbatilor cafeaua… si bineinteles ca nu se pricepeau.

2. National Airlines

02.National-Airlines de pe tare.ro

La inceputul anilor ’70, compania aeriana National Airlines a lansat campania „Zboara cu mine” („Fly me”), in care aeronavele primeau nume de femei, iar insotitoarele de zbor apareau in reclama. Se pare ca nu zburai doar cu avionul, ci „zburai” si cu stewardesa.

1. Goodyear

01.Goodyear de pe tare.ro

E bine sa ai cauciucuri bune la masina. Dar cand sotia ta e la volan, atunci e clar o necesitate. Uite cum conduce, atat de aiurit si da si cu masina prin toate gropile.

 

Care reclama ti se pare cea mai misogina?