Top 10 – Stațiuni în care poți schia vara!

De: Dragos Tanase / 27.03.2014, 11:45
Schiul nu mai este un sport rezervat numai pentru lunile mai reci. Să schiezi în plină vară... nu mai este un lux!

Acum, poți să te urci într-un avion și în câteva ore să fii într-o stațiune care oferă cele mai bune condiții, în acest sens:

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

10. Saas Fee, Elveția

Saas Fee este o stațiune foarte cunoscută din Elveția, fiind deschisă de la jumătatea lunii iulie. Pe lângă domeniul schiabil, resortul elvețian pune la dispoziția turiștilor și un parc tematic, unde iubitorii snowboard-ului se pot distra în voie. Pârtiile sunt atât pentru începători, cât și pentru experți.

9. Munții Tordrillo, Alaska

Pe lângă schiat, turiștii care ajung în Tordrillo Mountains din Alaska pot pescui somon și păstrăv sau pot face river-rafting.

8. Las Lenas, Argentina

Când te gândești la schi, nu te duce mințea chiar la Argentina. Cu toate astea, Las Lenas, cel mai înalt resort de schi din această țară latină, oferă peste 60 de km de părții, pentru toți schiorii. 150 de instructori sunt la dispoziția turiștilor, pentru a-i învăța să schieze.

7. Tignes, Franța

Stațiunea Tignes organizează în fiecare an un concurs de bikini și oferă condiții perfecte pentru schiatul pe timp de vară. Aici există și piste amenajate pentru râderii extremi, cei care sar cu schiurile sau snowboard-ul.

6. Whistler Blackcomb, Columbia Britanică

Legendarul ghețar Horstman oferă condiții provocatoare pentru orice schior dornic de adrenalină. Pe lângă schi, alte activități ce pot fi practicate la Whistler Blackcomb, Columbia Britanică, sunt golful, alpinismul, observarea urșilor și călăritul.

5. Zermatt, Elveția

Pentru că se afla la granița dintre Elveția și Italia, această destinație îți va oferi pachetul „2 în 1”. Schiorii pot ajunge în Cervinia pentru un prânz tradițional italienesc, apoi se pot reîntoarce la hotelul lor din Zermatt, unde se pot relaxa cu un vin bun.

4. Hintertux, Austria

Deschis 365 de zile pe an, acest resort imens oferă părții de schi atât pentru începători, cât și pentru avansați. Tot aici există și pârtii special amenajate pentru snowboard-eri. Vara, Hintertux are deschise peste 20 de km de pârtie.

3. Les Deux Alpes, Franța

Leș Deux Alpes este una dintre cele mai mari stațiuni de schi pe timp de vară din Europa, deschisă de la jumătatea lunii iunie. Resortul oferă aproximativ 220 de km de pistă și 2.300 de metri de coborâre verticală.

2. Treble Cone, Noua Zeelandă

Aceasta stațiune din Noua Zeelandă este plină de părții, pentru schiorii de toate nivelurile. Tot la Treble Cone sunt organizate competiții pentru cei mai curajoși schiori.

1. Ski Portillo, Chile

Când spui Chile, te gândești la plaje încinse sau cocktail-uri exotice, dar această țară din America de Sud oferă și unele dintre cele mai bune părții de schi din lume. Totuși, stațiunea Ski Portillo poate adăposti numai 450 de oameni în același timp, ceea ce o transformă într-un resort exclusivist, care oferă priveliști uimitoare către Laguna Del Inca.