Top 10 substante pe care nu trebuie sa le amesteci cu sofatul! (Video)

Apropo.ro / 10.08.2009, 17:09
Top 10 substante pe care nu trebuie sa le amesteci cu sofatul! (Video)
Urmareste ce poti pati daca amesteci substante nocive cu sofatul!

Ti-ai imaginat vreodata cum ar arata un sofer care a consumat substante ilegale? Clipul de mai jos ne prezinta, pe baza cunostintelor despre efectele drogurilor, viziunea regizorului despre cum ar arata acesta.

Pana sa vedeti clipul, iata si substantele ale caror efecte sunt prezentate in clip:

1. Heroina: Fiind un derivat al morfinei, creata initial pentru tratarea pacientilor cu crize de abstinenta ale morfinei, heroina are cel mai mare risc de ucidere si creeaza dependenta. Dupa ce este introdusa in organism, odata cu trecerea barierei sange-creier, heroina este convertita in morfina, imitand actiunea endorfinelor, generand o stare de bine.

2. Hasis: Este un drog obtinut din mugurii nefecundati ai plantei femele de cannabis. Hasisul este doar rasina extrasa si purificata prin diferite procedee din marijuana.

3. LSD: Este un drog catalogat drept halucinogen si poate fi gasit sub forma de pastile. Consumatorii de LSD prezinta simptome precum: temperatura ridicata a corpului, tensiunea arteriala foarte mare, insomnie si, in principal, halucinatii.

4. Cocaina: Are efecte afrodisiace si da senzatia de putere. Consumatorii de cocaina deseori se simt in centrul universului, puternici, indestructibili. Cocaina are efecte colaterale foarte periculoase: afectiuni cardiace, insuficienta respiratorie, cancer. Consumul excesiv poate duce la pierderea luciditatii, risca distrugerea creierului si imbolnavirea psihica. Efectele pozitive ale cocainei dureaza foarte putin si creeaza dependenta.

5. Alcoolul: Considerat un drog in functie de gradul de consumatie, alcoolul are efecte euforice, stimulante sau calmante. Consumul pe termen lung poate creea dependenta, iar intoxicarea cu alcool provoaca lipsa de coordonare a organismului, incetineste reflexele si poate declansa agresivitate.

6. Valium: Desi nu este un drog precum cele de mai sus, el este folosit in tratamente medicale pentru stari de anxietate, atacuri de panica, depresie si multe altele. Principalul efect secundar al valiumului este starea de somnolenta.

7. Ecstasy: Aflat in categoria stimulentilor, ecstasy este popular in randul "petrecerilor underground". Poate fi gasit sub forma solida (pastile), avand ca efecte secundare atacuri de panica, stari de anxietate, paranoia, depresie, ritm crescut al batailor de inima, frisoane si multe altele.

8. Prenadez: Lipsa banilor si dependenta de droguri ii impinge pe multi sa apeleze la diverse substante volatile care pot declansa stari de euforie. Printre ele se afla si prenadezul, sau oricare alt adeziv care contine solventi organici.

9. Absintul: Este o bautura alcoolica tare, avand aproximativ 70 de grade, de culoare verzuie, preparata din frunze de pelin. Absintul este un excitant al secretiei gastrice care poate provoca orbire sau dementa si are efect halucinogen.

10. Toate la un loc: Desi este improbabil sa le folosesti pe toate odata, realizatorul clipului ia in calcul si aceasta varianta. Ce a iesit, vezi in clip.

Top 10 droguri care afecteaza sofatul

10 droguri care sa nu le iei cand conduci de pe tare.ro

 

 

P.S. Sa ne amintim clip-ul formatiei Guess Who – Tu! – adresat in special dependentilor de droguri:

 Guess Who – Tu!

Guess Who feat Spike – Tu (videoclip) de pe tare.ro

 

Â